2017. 12. 16.

Dos Caminos – Látod már a célt?

Túl a Camino felén egy kis merengés a múltról és a jövőről. Tervek az advent második felére, miként osztom be az időmet, hol adok helyet Istennek. Végül egy mókás, és érzelemdús este a zarándokúton.

Túl vagyunk az El Camino felén. Fura érzés, hogy már közelebb vagyunk a célunkhoz. A Carrión de los Condes és Lédigos közötti 25 km-ből több mint a felén települést sem találunk. Van idő és lehetőség tehát gondolkodni azon, hogy mit hagytunk már magunk mögött lelkileg, és mit szeretnénk még a zarándokútból hátralévő időben tenni lelki utunkon. Érdekes, hogy leírva milyen soknak tűnik 400 km, mégis olyan gyorsan eltelt. Rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettünk már gazdagabbak.

hirdetés

Túl az advent felén arra koncentrálok elsősorban, hogy mit szeretnék még megtenni karácsonyig. Mivel sokszor nehezen osztom be az időmet, vagy inkább a szabadidőmet, így úgy döntöttem, hogy ma felírom az adventi időszakból hátralévő napokat egy papírra és feljegyzem magamnak, hogy mikorra mit tervezek. Persze jöhetnek majd olyan események, amelyeket még nem tudok bekalkulálni, de talán így jobban kordában tudom majd tartani az időmet és a teendőimet. Továbbá figyelek arra is, hogy minden nap találjak egy fixpontot Istennek is, amikor biztos, hogy Őrá tudok figyelni.

Lédigos után a következő napi úti célunk Bercianos del Real Camino volt. Egy kicsi falucska, egy hatalmas szívű szállásadóval. Bár nagyon egyszerű a szállás, annál nagyobb a szeretet, amit kaptunk a hospitaleiróktól (szállásadók). A vacsora mellé igazi spanyolos gitármuzsikát kaptunk, majd a zarándokokat is bevonták az étkezés utáni teendőbe és közösen mosogattunk el (a mosogatás fázisai: tányérok kiadása az ablakon – mosogatás, öblítés – tányérok beadása az ablakon), ami jó hangulatú közös mókának tűnt. Az est lezárásaként pedig együtt néztük meg a naplementét. Ez alatt szállásadónk szintén gitározott egyházi és egyéb dalokat, továbbá elmondta, hogy ahol megy le a nap, arra van Santiago de Compostela. Ekkor már kezdett tudatosulni, hogy kb. 375 km múlva már onnan nézzük a naplementét…

Dos Caminos Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás