2017. 12. 10.

Dos Caminos – Az út tesz boldoggá, nem a cél

A hosszabb út néha a könnyebb, főleg ha rájössz, hogy az Út tesz boldoggá, nem a cél. Figyeljünk az adventben a lelki felkészülésünkre is, mert akkor nem csak az úton, hanem a célban is boldogok leszünk!

Tegnap a Logrono-ig tartó 26 kilométer nagyon soknak tűnt. Ma még ennél is nagyobb táv várt ránk Nájeráig. Mégis ez a 31 kilométer sokkal könnyedebb volt. Ezúttal nem estünk abba a hibába, hogy a napi célunk lebegett a szemünk előtt, hanem próbáltuk végig élvezni az utat. Sokat beszélgettünk és a kilométerekkel kevesebbet foglalkoztunk. Azok pedig ennek köszönhetően repültek maguktól (na, jó, azért a lábaink is kellettek hozzá). Vagyis megtapasztaltuk, hogy az Út tesz boldoggá, nem a cél!

Zarándokutunk első napjaiban egy jó ismerősünktől kaptuk az alábbi videó részletet. Érdemes rászánni pár percet, mert lehet, sokat jelenthet nekünk ez a pár gondolat az adventben is.

hirdetés

Hiszen a koszorú a gyertyákkal és a lelki előkészület nem csupán egy hagyomány miatt van karácsony előtt. Ez segíti, hogy megérkezzünk Szenteste Jézus születésének az ünnepére. Ne csak azt tartsuk szem előtt, hogy mindennel elkészüljünk karácsonyig (ami természetesen szintén fontos, hogy jól érezzük magunkat), hanem azt is, hogy miként készülünk erre az ünnepre.

Ha pedig az út során odafigyelünk lelki felkészülésünkre is, akkor biztos, hogy boldogok leszünk Szenteste szeretteink körében.

Tehát a spanyol zarándokúton is megtapasztaltuk, hogy mennyire igaz, hogy az Út tesz boldoggá. Így elröppent a 31 km és megérkeztünk a Najerilla folyó partján fekvő alig 9000 lakosú Nájerába. Itt újabb kihívás volt, hogy 90 fős hálóteremben aludtunk, de szerencsére nem okozott gondot a pihenés az este folyamán, így újult erővel vághattunk neki a következő napnak.

 

 

Dos Caminos Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás