2017. 12. 14.

Dos Caminos – Kettős utunk felénél járunk

Egy könnyedebb nappal „ünnepeltük”, hogy már elértük a Camino felét! Az adventi időszakban is már fél távnál járunk, itt az idő mérleget vonni, hol tartunk! Továbbá egy kicsit megismerkedünk a spanyol zarándokút turistajelzéseivel. Ezek várnak ma ránk!

A mai nap két hosszú nevű település közötti szakasz várt ránk. Boadilla del Caminoból indultunk, és Carrión de los Condesbe érkeztünk. Igazán kellemes volt ez az etap. Sokáig egy folyócska partján sétáltunk, amelyet egyik részén egy duzzasztó tört meg, amit még valamikor a középkorban építettek. Érdekes, hogy a történelem mennyi időszakával találkozik az ember a 800 kilométeres gyaloglása során, ami egy igazi időutazással is felér. Mindenesetre a terepre ma nem lehetett panaszunk, mert java részt sík utak vártak ránk.

hirdetés

Elérkeztünk advent feléhez. Ekkor szokott elérni az a felismerés, hogy mi az, amit már megvalósítottam a karácsonyi készület elején elhatározott terveimből. Sajnos sokszor azt tapasztalom, hogy a „még nem teljesített” kalapba több ilyen dolog kerül. Ebben az évben viszont egy fokkal előrébb járok, mert az elhatározásaimat fele-fele arányban sikerült teljesítenem. A következő másfél hétben arra fogok koncentrálni (ami nem lesz egyszerű, hiszen egyre közeledik karácsony és a világ nyüzsgése azt üzeni, hogy mindenki megőrül bizonyos téren Szentestére), hogy kijavítsam a hibáimat és pótoljam az elmaradásaimat, hogy tiszta szívvel érkezzek meg Jézus születésének az ünnepére.

Az El Camino során elég jól ki van táblázva mindenhol az útvonal. A sárga nyíl, a fésűkagyló, vagy bármilyen zarándokjel azt jelzi, hogy vándor, ez a te utad! Nem is nagyon lehet eltéveszteni. Általában a nagyvárosokban kell csak jobban odafigyelni a nyüzsgésben, hogy ne tévesszük szem elől a következő jelet. Nos, a mai napon két falu között, ha akartuk volna se tudtuk eltéveszteni az utat, hiszen gondoskodtak arról, hogy pár méterenként jelezzék azt nekünk. Így érkeztünk meg Carriónba, ami a Camino felét jelenti…

Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás