2017. 06. 17.

Anya leszek! 7. rész – Szuper Mami vs Mennyei Mami

Első gyermekemet várva rengeteg új lelki élménnyel, tapasztalattal gazdagodom, ezeket osztom meg Anya leszek! című sorozatomban rávilágítva arra, hogy egy gyermek érkezésére való felkészülés nem csak a babaholmik beszerzését jelenti. Az új élethelyzetet Isten elé helyezve testileg és lelkileg is csodálatos folyamat részesei lehetünk, így Benne minél teljesebben megélhető az anyaság mibenléte.

Egyre többször forgatom eszemben és szívemben azt az igét, amit férjemmel az esküvőnkre választottunk.

A rád bízott kincset őrizd meg!
(2Tim 6,20)

Egyre jobban érzem, egyre inkább tapasztalhatom, hogy új kincset bíz rám Isten. Egy életet, ami olyan törékenyen születik erre a világra. Milyen lesz majd a kezemben tartani tudva, hogy teljesen ránk van bízva? Hogy én táplálom, fürdetem, figyelek rá. Mennyire kiszolgáltatott az élet, mikor megérkezik!

A szülői felelősségérzetre apellálva persze manapság minden nehézség nélkül be is lehet csavarodni, hiszen elolvashatjuk számtalan oldalon és kiadványban, hogy mennyire káros majdnem minden, amit megeszünk, a levegő, amit belélegzünk, a víz, amit iszunk, a vegyszerek körülöttünk… stb. Borzasztóan egészségtelennek láthatjuk hirtelen a mi modern életünket minden vívmányával együtt is.

hirdetés

Felmerült bennem, egy mai Szuper Mami mit reagálna, ha azt mondanák neki, szalmára fekve fog szülni, állatok között. Előtte egész nap utazik, hamarosan pedig egy másik országba kell mennie szamárháton, gyerekestül. Azon aztán nem fér el a menetiránynak háttal fixált babaülés. Máriának nem volt bimbóvédője, multifunkciós babakocsija, légzésfigyelője, nem tudta pontosan a szülés körülményeinek tudományos oldalát. Egyetlen cumisüveg-sterilizáló nem volt egész Betlehemben…

Isten mégis Máriára bízta az egész világ felbecsülhetetlen kincsét.

Nem vagyok a modern babavárás és nevelés eszközei ellen, sőt, természetesen én is igyekszem mindent megtenni a piciért. Abban is biztos vagyok, hogy Istennek tetsző, hogy gyermekeink gondozásának szolgálatába állítjuk a tudományt, amit  Tőle kapott értelmünk által hoztunk létre. Az az illúzió veszélyes csupán, amibe mindezek által beleragadhatunk, hogy mindenhatók vagyunk, hogy miénk teljes mértékben az élete. Pedig ahogy az ige is világosan írja, ránk van bízva…. nem a miénk!

A Mennyei Mami Istennek mondott igent, Tőle fogadta el az életet és végig tudatában volt annak, minden feladata és felelőssége ellenére nem ő irányítja gyermeke életét, nem az ő tulajdona. Tiszta szívű, szerető édesanya volt, aki mindent megtett lehetőségeihez mérten. Ő a példaképem, a Szuper Mamitól pedig csak eltanulom, ami hasznomra válik.

Borítókép: Lovely couple hugging in gorode. Europe.
Anya leszek! Kunszabó Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás