2023. 01. 02.

Az évkezdő randik dicsérete

Remek évkezdő hagyomány lehet, hogy a pároddal/férjeddel randizni mentek, és átbeszélitek az előző évet, illetve együtt tervezitek meg a következőt. Ehhez szempontokat is ad Harmatiné Kunszabó Anna írása.

Évek óta kedvenc januári szokásunk, hogy a hónap első felében évkezdő randira megyünk a férjemmel.

A rituálé előnyei tagadhatatlanok, mióta először beültünk egy kávézóba a jegyzetfüzettel, minden évben megismételjük. Három gyerek mellett persze már nagyszülői segítséget, némi logisztikát igényel a projekt, de

megéri erre időt szánni.

A randi lényege, hogy átbeszéljük az előző évet. Ehhez az egy évvel korábbi randi jegyzetét is elő szoktam venni, nagyon izgalmas a terveket és a megvalósulást egészében látni. Vannak sikerek, amelyeket talán most értékelünk igazán, vagy tervek, amelyekről szinte megfeledkeztünk a feladatok forgatagában.

hirdetés

Bármilyen szempontot elővehetünk egy ilyen beszélgetés során. Hogy állunk az istenkapcsolatunkkal? A házasságunkkal, családi kapcsolatainkkal? Az egészséggel, sporttal? Az anyagiakkal? Mit csináltunk meg a ház körül? Milyen nagy mérföldkövekhez jutottunk el? Ugyanezek a szempontok aztán előrevetítve is érdekesek lehetnek.

Mik most a terveink?

Ha megismerjük egymás konkrét prioritásait, könnyebben támogathatjuk is a másikat.

Nekem többször maga a beszélgetés segített megfogalmazni, mit is szeretnék. A közös célok kitűzése, ütemezése nagy lehetőség a kapcsolat és az egész család épülése szempontjából.

Ez a kedvenc évkezdő hagyományunk. Próbáljátok ki! Nagyon megéri.

Borítókép - Fotó: Syda Productions | Dreamstime.com
Blog Kunszabó Anna
hirdetés