2023. 01. 02.

Az évkezdő randik dicsérete

Remek évkezdő hagyomány lehet, hogy a pároddal/férjeddel randizni mentek, és átbeszélitek az előző évet, illetve együtt tervezitek meg a következőt. Ehhez szempontokat is ad Harmatiné Kunszabó Anna írása.

Évek óta kedvenc januári szokásunk, hogy a hónap első felében évkezdő randira megyünk a férjemmel.

A rituálé előnyei tagadhatatlanok, mióta először beültünk egy kávézóba a jegyzetfüzettel, minden évben megismételjük. Három gyerek mellett persze már nagyszülői segítséget, némi logisztikát igényel a projekt, de

megéri erre időt szánni.

A randi lényege, hogy átbeszéljük az előző évet. Ehhez az egy évvel korábbi randi jegyzetét is elő szoktam venni, nagyon izgalmas a terveket és a megvalósulást egészében látni. Vannak sikerek, amelyeket talán most értékelünk igazán, vagy tervek, amelyekről szinte megfeledkeztünk a feladatok forgatagában.

Bármilyen szempontot elővehetünk egy ilyen beszélgetés során. Hogy állunk az istenkapcsolatunkkal? A házasságunkkal, családi kapcsolatainkkal? Az egészséggel, sporttal? Az anyagiakkal? Mit csináltunk meg a ház körül? Milyen nagy mérföldkövekhez jutottunk el? Ugyanezek a szempontok aztán előrevetítve is érdekesek lehetnek.

Mik most a terveink?

Ha megismerjük egymás konkrét prioritásait, könnyebben támogathatjuk is a másikat.

Nekem többször maga a beszélgetés segített megfogalmazni, mit is szeretnék. A közös célok kitűzése, ütemezése nagy lehetőség a kapcsolat és az egész család épülése szempontjából.

Ez a kedvenc évkezdő hagyományunk. Próbáljátok ki! Nagyon megéri.

Borítókép - Fotó: Syda Productions | Dreamstime.com
Blog Kunszabó Anna
hirdetés

1 Komment

  • Válasz F 2023. 01. 03. 23:00

    Nehezen lehet ostobább és kommerszebb programot elképzelni annál, mint beülni egy kávézóba. (Na jó, lehet, például beülni moziba.) De azt meg végképp nem tudom megfejteni, hogy ,miért éppen egy kávézóra van szükség ahhoz, hogy az amúgy velünk egy háztartásban élő férjünkkel/feleségünkkel beszélgetni tudjunk 🙂