2022. 03. 18.

Évszakváltás okosan

Végre itt a tavasz. Az évszakváltás lendületében örömmel kapjuk elő a szezonális ruhadarabokat, a télieket pedig látni se akarjuk, hadd legyen szellősebb az előszoba is! Érdemes mégis átgondolni, hogyan pakoljuk el a meleg holmit különösen, ha szeretnénk ellenállni a folytonos fogyasztás kényszerének.

Gondolatban elszakadva ettől az évszakváltástól, lássunk, mi lesz ősszel. Talán akkor is lelkesedni fogunk épp a természet változásai iránt, de ha elővesszük a kissé sárosan elrakott csizmát, a tisztításra érett kabátot, az igénytelenül elrakott téli ruhákat, hamar új cuccok vásárlásába kezdhetünk. Igen, a kirakatban ugyanaz a csizma méregdrágán is csábítóbb, mint a szekrény alján a takarításra szoruló.

Most itt a lehetőség, hogy előre megkíméld a pénztárcádat a felesleges őszi kiadásoktól és a bolygót a még több szeméttől.

Tedd el a kabátokat kiürített zsebekkel, frissen megtisztítva, a csizmákat anyaguknak megfelelő ápolás után, a kesztyűket párjukkal, esetleg sapkával, sállal szettben. Ha valamit cipészhez, vagy tisztítóba kell vinni, azt érdemes most megejteni.

hirdetés

Ha idén nem került sor valamelyik ruhadarabra, tegyük fel a kérdést őszintén, hogy szükség lesz-e még rá. Eladományozhatjuk, elajándékozhatjuk, esetleg eladhatjuk, így megakadályozva a felesleges cuccok felgyülemlését a háztartásban.

A gyerekek ruháit is gondosan érdemes elpakolni és számot vetni, mire lesz később is szükség. Előre tekintve, okos tervezéssel az évszak- és méretváltások nagyszerű lehetőséget kínálnak egy praktikusabb, kevesebb darabból álló ruhatár kialakítására.

Tárgyaink igényes, környezettudatos karbantartása a gyerekek számára fontos példa lehet, talán épp a közös évszakváltások mintájára ők maguk is tudatosabban állnak majd felnőttként ezekhez a szezonális teendőkhöz.

Vegyünk egy mély levegőt, és tegyük alapvetővé magunk körül azt a rendet, ami otthonunk békéjéhez is hozzátehet!

Borítókép - Fotó: Chernetskaya | Dreamstime.com
Blog Kunszabó Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás