2021. 12. 06.

Így tudod tartalmassá tenni a családi imákat – könyvajánló

A családi imaélet kialakítása még azoknak a szülőknek is komoly fejtörést okozhat, akik személyes lelki életükkel kapcsolatban magabiztosak. Egy adott személynek imamódot, olvasmányt választani, nyugodt időt találni sem egyszerű, de mit tegyünk, mikor mindezt a család minden tagját figyelembe véve szeretnénk megtenni? Ehhez nyújt praktikus segítséget az Örömhírünk című könyv.

A kötet előnye, hogy tartalmának törzsét a napi evangélium adja, így a családi ima valóban az Ige körül forog, illeszkedve a Katolikus Egyház menetrendjéhez. Ez a kötet a C év januártól márciusig tartó szakaszát dolgozza fel, a szerző, dr Badacsonyiné Solt Éva Vilma nagyívű vállalkozása, hogy negyedévenkénti felosztásban a sorozat lefedi majd mindhárom liturgikus évet. Az evangéliumok stabil alapjára építve a kötet gyakorlatias felépítése segíti a szülőket a közös imaidő tartalmassá tételében. A könyv elején számos kis ikonnal megismerkedünk, amelyek arra szolgálnak, hogy az egyes napok evangéliumát olvasva megtaláljuk a család számára lényeges szakaszokat. Ikon jelöli többek közt a legkisebbeknek szóló magyarázatokat, az egész családnak, vagy a kamaszoknak szánt gondolatokat, a rövid imákat, vagy a beszélgetést indító kérdéseket. A saját jegyzeteknek hagyott néhány sor is hasznos, figyelmes részlet. 

Az Örömhírünk új lendületet adhat a családi imákhoz, akár egy közös szilveszteri fogadalom is kapcsolódhat a rendszeres lelki töltődéshez.

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás