2017. 05. 13.

Anya leszek! 2. rész – Amit a pocaklakó tanít nekem

Első gyermekemet várva rengeteg új lelki élménnyel, tapasztalattal gazdagodom, ezeket osztom meg Anya leszek! című sorozatomban rávilágítva arra, hogy egy gyermek érkezésére való felkészülés nem csak a babaholmik beszerzését jelenti. Az új élethelyzetet Isten elé helyezve testileg és lelkileg is csodálatos folyamat részesei lehetünk, így Benne minél teljesebben megélhető az anyaság mibenléte.

A lelki tapasztalatok és a korai teszt pozitív eredménye után borzasztó hányingerek törtek rám. Nagyon örültem az egyre egyértelműbb fizikai tüneteknek, mindez megerősített abban, amiben már teljesen biztos lehettem, új élet kezdődött bennem.

Mikor a teszt pozitív lett, gyermekem minden elérhető forrás szerint körülbelül akkora volt, mint egy mákszem. Elképzelni is nehéz, hogyan fejlődik, alakul bennem egy teljes kis ember, akit mákszemnyi kora óta személy szerint szeretek. Hat hetes volt, mikor először mentünk orvoshoz. Soha életemben nem hallottam olyan szépet, mint az ő szívének hangját. Láttam az ultrahanggép monitorán, ahogy kis szíve dobog. Ez a pillanat a férjem életében is meghatározó volt az apává válás útján. Újra és újra elolvastuk a cirkalmasan fogalmazott orvosi leletet, ami minden idegen kifejezés mellett világosan állította, várandós vagyok.

Dobog a kis szíve. Fantasztikus! Az én fél centis kisbabám szíve egyenletesen lüktetett a vizsgálaton, és azóta is fáradhatatlanul ver. Ha elcsendesedem, vissza tudom idézni az először hallott dobbanásokat. Az élet hangját, ami minden egyes alkalommal azt mutatja meg nekem, Isten percenként tucatnyi alkalommal igent mond erre az életre!

hirdetés

Nagyon hálás vagyok, hogy Isten megosztja velünk az új élet születésének csodáját, hogy társak lehetünk a teremtő munkában!

Ahogy a bennem növekvő életre gondoltam, rájöttem, már most rengeteget tanulhatnék tőle. Úgy kellene Istenhez ragaszkodnom, úgy kellene Belőle táplálkoznom, ahogyan magzatom teszi méhemben. Ráébredtem, hogy lelki vérkeringésemet az Ő szívének lüktetése élteti, hogy táplálékkal is Ő lát el, a fejlődésemhez szükséges minden anyag Tőle kerül szervezetembe.

Istent általában apaként szoktuk elképzelni, pedig anyai megnyilvánulásai is vannak az Igében (pl. Iz 66, 12). Ő mákszemnyi korom előtt már szeretett, szívem minden dobbanását számon tartja. Teljesen Benne akarok élni! Hallani a hangját, ahogy a fejlődő magzatom hallja minden szavamat. Érezni akarom, ahogy szellemi, lelki érzékeim ebben a fejlődésben formálódnak és kiélesednek.

Egész földi életemben lelkileg ilyen magzat akarok lenni, el akarom mindezt fogadni Istentől, hogy mikor a fizikai halálban megszületek, szemtől szemben láthassam Őt, aki körülvett és táplált, aki életet ad.

 

Borítókép: Lovely couple hugging in gorode. Europe.
Anya leszek! Kunszabó Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás