2016. 09. 01.

Apa is szül! [Apa-Fia 4. rész]

Na, és Apás szülés lesz? Igen. Mivel apa is szül. Kint a folyosón, vagy bent a feleség mellett; de a magunk módján részesei vagyunk. Jobban mint gondolnád. [Apa-Fia blog 4. rész]

004 02 seabass creatives AFBAmikor a háttér előtérbe kerül
Úgy kerek a sztori, ha írok a gyerekvárás hinterlandjáról. Gasztrós duma, hogy amit a vendég nem lát, az nem is történt meg. A szülésnél pont fordítva van.  Nehéz / csodás történések, amelyek velünk történnek, de a rokonság és a barátok nem látják.

A  háttérben zajló történések valójában apa és anya szempontjából “A”  főesemények.

004 04 Annie Spratt AFBNo more space left on your device
Sok mindent kell beszerezni. Evidens, hogy egy idő után betelik a tárhelyünk. Továbbra is ketten vagyunk, a huszonnégy  óra huszonnégy marad, és bár a családi adókedvezmény megdobja egy tízessel a fizetésed, de ennyi.  El kell tudni engedni a dolgokat, tárgyakat, időt, személyes teret, kedvenc páros szokásokat. Három éve élünk összeházasodva, nagyon jól összeszoktunk, megvan mindenkinek az egyéni vacka, és a páros dolgaink is. Olyan jó volt így kettesben lenni… (Majd ha kirepül(nek), akkor újra… Állítólag.)

Jön az első gyermekem, két íróasztalból egy lesz, a dolgozó szobába bekerül a gyerek ágy. Én csak pozitívan fiú szobának hívom ezentúl… A heti sok-sok sportból max kettő, néha lopva három maradhat. Feleségem sem járhat már röpizni, marad az úszás, meg a hosszú séták, ameddig bírja. Be kéne segíteni még jobban a házimunkákba… Munkahelyemen is épp a vált(oz)ás korát éljük – mikor, ha nem éppen most.
Lefaragjuk, elengedjük a fontosnak hitt dolgokat, építjük az újat. Beszélgetünk imádkozunk, egyedül, közösen, és közösségben.

hirdetés

Minden lemondásnál egyetlen “vigaszom” van: többet ér az új élet; mint a régi.

004 07 Braden Collum AFBAdvent és Nagyböjt 2in1 – Az utolsó hetek
Áprilisra van kiírva fiunk, január végén mégis elindul a szülés, szerencsére időben észrevesszük -ennyi fájást nehéz nem észrevenni– és megtudják állítani a folyamatot. Feleségem így nem jöhet velünk síelni.

Belépünk a “mindjárt szül a feleségem” időszakba, innentől tejfakasztóig jön a léböjtkúra, és a stand-by üzemmód. Borkedvelőként nem ihatok, hisz bármikor indulunk… Az éjszakába nyúló baráti találkozások lerövidülnek…
Egyre inkább magunkba zárkózunk, hogy nyithassunk az új életre. Tiszta nagyböjt és advent egyszerre: lemondunk és várakozunk.

Kétszer is beautózunk a kórházba, mert jönnek és jönnek a fájdalmak. Harmadszorra bennmaradunk…

Akkor most tényleg indul a szülés?  Életem legnagyobb csodája, ami mind a mai napig hatással van rám. 

004 06 Maragda Farràs AFBA legcsodálatosabb élő adás – A második dimenzió kapu élményem
Alternatív szülőszobában kezdünk az éjszaka, tatamin fekszünk egymás mellett. A tágulás lassú, fájdalmas és kimerítő. Félálomban Feleségem mellett, a fájásokra sóhajokra az elején még felébredek és megsimogatom, masszírozom a hátát. Együtt érezek vele, és igyekszem minél jobban segíteni neki. Egyre jobban elnyom az álom. Hajnalra Feleségem elfárad, átkerülünk egy klasszikus szülőszobára. Nincs átlagos szülés, mi mégis lassabban haladtunk az átlagnál. Talán azért, mert több idő kellett mindhármunknak?
Jön az oxitocin gyorsulnak  a fájások. Jesszusom, Feleségemnek mit kell átélnie! Milyen erős, mennyire elszánt! Jobban, mint én bármikor, bármiben. Kimerültség kimaxolva. Jön egy kis fájdalom csillapítás. Feleségem mélyálomból  fájásba, és fájásból mélyálomba zuhan. Haladunk, egyre inkább közelebb a vágyva vágyott 10 centihez. És egyszercsak elhangzik a varázsszó szülésznőnktől: Hívjátok az orvost, mindjárt kint van!  Akkor már nincs sok hátra?!

Fogom Feleségem kezét, simogatom a homlokát, büszke vagyok rá, drukkolok. Fiam feje búbja épp megsimogatható. Feleségem és én is hozzáérünk a kobakjához, elérzékenyülünk mind a ketten. Tolások teljes erőből. Ilyen erőt még nem láttam Feleségemből előtörni. Csodálatos látni, ahogy Fiam Anyjával együtt közösen, biztatásommal kísérve  bújik egyre kijjebb, és kijjebb.

És hopp kibukkan feje teljesen, majd egyik keze ököllel előre, már itt is van.

Itt nyöszörög közöttünk! Minden stimmel. Fiam kuporog anya mellkasán én meg mellettük könnyekkel teli simogatom mindkettőjüket. Hálás köszönet az orvosi stábnak.

 

Ő megszületett. Mi újjászülettünk. Soli Deo Gloria.

Kedves Feleségem!
Köszönöm, hogy hívtál és beengedtél a szülőszobába.
Apás szülés volt? Igen, teljes mértékben. 

Borítókép - Fotó: AFB Apafia Blog LG
Apa - Fia Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás