2017. 02. 01.

Először a fontosat [APA-FIA 14. RÉSZ]

Van egy kedvenc életvitel tanácsadó könyvem, ebben írja a szerző, hogy először a fontosat végezzük el. Sokan (én is többször) abba a hibába esünk, hogy előbb a sürgőset végezzük el. Pedig, ha időben elkezdjük a fontosat, nem válik sürgőssé. Így az új évad elején összeírtam a tervem, miben szeretnék fejlődni az apa-fia kapcsolatomban, hogy ne sürgős legyen, hanem fontos. AFB 14. rész

ÉN
Szeretném vasárnaponként, mondjuk a Szentmise előtt vagy alatt, felidézni, mit sikerült adni és kapni az apa-fia kapcsolatban. Szeretném minden héten észrevenni az újdonságokat, mit kedvelt meg Fiam, minek örült, minek nem a héten. Amíg ez meg van, a kapcsolatunk nem szürkül be, nem válik általánossá, és tudok tovább “készülni, tervezni” vele kapcsolatban. És addig lesznek újabb AFB részek is. 🙂

 

TE
Téged kedves Fiam, hagylak kibontakozni, hagyom hogy végig gagyogd, mutogasd amikor kapcsolatba szeretnél lépni Velem. Teret adok neked, hogy meg tudd élni az örömöket és a bánatokat.  Talán komolyan hangzik ez így egy csecsemőnél, de életre való férfit kell nevelni belőled, ez meg már elkezdődött. 9 hónapja.

 

hirdetés

AFBŐ
A nagy Ő számunkra még ugyanaz a személy. Nekem a feleségem, neked az anyád. Megköszönni Neki, hogy Vele-m vagy. Kifejezni a hálánkat nap, mint nap, olyan formában, ahogyan számára értékes.
Fontos, hogy láss minket házastársként is. Továbbra is mosolyogj huncutul, amikor meglesed, ahogyan átöleljük és megcsókoljuk egymást. Érzékeld bennünk a WA-t, a lélek egységét.

 

AFB LGMI
Mi ketten tudjunk minden héten legalább egy napot eltölteni, ami apásabb, mint a többi. Nem megy másképp, csak ha előre beírom a naptáramba. Többet játsszunk, többet legyünk együtt, akár kettesben, Anya nélkül.

 

AFB LGTI
Anya és fia egy titkos szerelem, ilyenkorban legalább is biztosan. Számomra ti vagytok jelenleg a legfontosabbak itt a földön. Hadd lehessek veletek, amikor szükség van rám.

 

NagyszülŐK
Megtanulni kérni, és elfogadni tőlük. Hálát adni Őértük, hogy mind a négyen élnek, és bármikor fordulhatunk hozzájuk tanácsért segítségért.

 

Egy pillanat, és
jövök máris. Egy pillanat, és máris elmúlt, amit át kellett volna élni. Hiába jössz utána.
Idén szeretnék megélni és felfogni minél több pillanatot, vele kettesben, családosan.
Idén lesz az a pillanat, amikor
először fogsz két lábon járni,
már nem kérsz többet anyatejet,
mondod ki az első szavadat, hogy anya
és talán azt is, hogy apa.

És Te, hogy tervezed az évet a családi kapcsolataidban?

Hol van a 13. rész?
A tizenharmadik részt feleségemtől kaptam Karácsonyra. Legszebb ajándékom volt idén ez az írás, így bár ez a rész (még) nem lett publikálva, de jelzem, hogy megkaptam és a bloghoz tartozik. Köszönöm!

Borítókép - Fotó: AFB LG
Apa - Fia Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás