2016. 08. 12.

Majd bele nősz, Abba

Az élet nevel minket Apává. A férfiak nem beszélnek, cselekszenek. Én mégis szeretek írni, naplót vezetni. Remélem hasznos segítség lesz apa társaim számára, azok számára akik nehezen nyílnak meg, akiknek nincs olyan közösségük ahol meg tudják osztani Önmaguk Apa létét és kérdéseit. Új sorozat a 777-en. Cum auxilio Dei. [Apa-Fia 1. rész]

Apa leszek - ugrás a mélybe?
Semmi >> különös

Egy éve  tudtam meg hogy apa leszek, és másfél éve gondolkodtunk azon hogy házasságunkból családot szeretnénk alapítani. Éppen a világ egyik különleges helyén tartózkodtunk amikor megtudtam a hírt. Megható volt. Apa leszek, Anya leszel, család leszünk, gyermekünk lesz. Fullextra! Ugyanakkor éppen egy nagy utazás közepén  nem volt sok időnk kettesben,  azaz már hármasban ünnepelni!
Pozitívba fordítva, azt fogalmaztam meg magamban, hogy ez az élet rendje. Ismerkedés, járás, jegyesség, házasság, család… Semmi különös, csak léptünk egyet tovább Isten áldásával. Ezek után nem sokkal később írtam meg fogadalmamat  ahol szintén előkerült, “az élet rendjének” követése.  

Most, éppen három hónapos fiamat babakocsiban tolva megvilágosodtam: a semmi különösből mára csak az egyik szó maradt meg.

001 03 Joshua Earle Villa de Leyva, Colombia afb

Csók és könny

hirdetés

Mivel feleségem sportoló, közös titkunk nem maradhatott titok sokáig. Jó volt úgy hazatérni a nyaralásból, hogy pólókon, nyakláncokon túl hoztunk haza egy igazi közös ajándékot is: egy új életet. Nem csak a nagyszülők szemébe szaladtak a könnyek, hanem az enyémbe is. (Igen mi férfiak, ritkábban de akkor mélyebben vagyunk érzékenyebbek.)

És  valóban így is adtuk elő a sztorit, kiosztottuk az ajándékokat, majd mondtuk, hogy hazahoztunk egy közös ajándékot is!

Bázisközösségünkben -kikkel kéthetente összejárunk beszélgetni, imádkozni- ekkor sokan már gyermeket hordtak pocakban, vagy pocakukon. Nagy segítség ez, hogy mindig vannak előttünk lévők, akiktől lehet tanácsot kérni, tanulni.

Villámcsapás apafia

VillámcsApás

Nem villámcsapásként ért a hír, hogy apa leszek, készültünk mi már erre egy ideje lelkileg és  testileg is 😉 de azért mégis, amikor először mondhattam ki, hogy apa leszek, az igen! Megkönnyeztem. Eddig Apának mondtam, hogy apa, most majd hamarosam a gyermekem és feleségem fog apának szólítani.
Voltam ifi vezető, bíztak rám pár gyereket egy-egy tábor erejéig, de ez más. A saját gyermekemért holtomiglan – holtodiglan felelős leszek. Azért ez több felkészülést vár el az embertől, mint egy tábor. Motivációs tényező erőst.

Semmiből különössé válni. A Kis Jézus jól kitalálta ezt a kilenc hónapos felkészülési időt. Mindenkinek szüksége van erre.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Apa - Fia
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás