2016. 12. 15.

Ti is csend-esélyre vágytok Karácsonykor? [APA-FIA 11. RÉSZ]

Advent = gyertyagyújtás. Nem! Fiam a koszorút, még nem gyújtjuk meg. Igen, Karácsony = Csendes éj. Próbálkozni lehet, de ünnepelj inkább Te egy 8 hónapos kúszó-mászó erőgéppel! Fiunkkal együtt mi is elindultunk Betlehembe. Hátha… AFB 11. rész

Merre van innen Betlehem?
Advent kezdetekor nem volt tudatos gondolkodás, mit hogyan ceremóniázzunk fiunknak. Csak egyszerűen leültünk, és meggyújtottuk a gyertyát. A kis Zsivány, ezt akkora kalimpálással fogadta, hogy két kézzel kellett visszafognunk.

Értem én, hogy irány Betlehem, de azért nem kell egyből lánglovaggá változni!

Azóta is minden nap öröm számára közös esti imádkozásunk. Egyik este később értem haza, és feleségem szomorúan mesélte, hogy fiam sokkal nehezebben aludt el, mert elmaradt a gyertyagyújtás. Folyton kinézett az ágyából a koszorúra.
Még aznap este mikor felriadt álmából (vagy talán nem is aludt el még igazán) bementem hozzá és meggyújtottam a gyertyákat. Karomba vettem és elénekeltem neki az Ójöjjójöjjt. Tekintetében álom és boldogság vegyült egyszerre. Gyorsan elaludt.
Fiam tanúságot tett arról, hogy már nyolc hónaposként is ragaszkodik a jó, és értékes szokásokhoz. Ösztönző számomra, hogy időben érkezzek haza. Jó érezni, hogy ennyire fontos vagyok neki én is. Nagyon megható élmény volt, olyan dimenzió kapus.

 

hirdetés

Csacsi híján
más segítséghez folyamodtunk. Részt vettünk egy félnapos lelki gyakorlaton, amely nagyon jól sikerült, sőt idén időben eljutottunk Lelkiatyánkhoz is.
Node ezeknek mi a köze az apa-fia kapcsolathoz? Igen is sok. Fiam akkor érzi magát biztonságban,

ha látja és érzi rajtunk, hogy közöttünk minden rendben van.
Ehhez meg kellenek ezek a feltankolások.

Arany, tömjén, és mirha helyett
feleségem múltkor vett egy pólót, amire ez a szöveg volt írva: Mommy dreams about a silent night at Christmas – Mama egy csendes éjről álmodik Karácsonykor.  

Minden az ellen van jelenleg, hogy csendes éjünk legyen:
Nő a foga, köhögcsél, és a télitakony is itt van. MOST AKKOR MI LESZ?

 

Szentély
Lényegében ugyanolyan lesz, mint tavaly. Ugyanúgy velünk lesz fiunk, mint tavaly, igaz már kint van a pocakból. Ugyanúgy megszületik a Kis Jézus, mint tavaly. És ugyanúgy imádkozunk, énekelünk, együtt eszünk, együtt leszünk, mint tavaly. Vagy mégsem?

Idén Karácsonykor már tudni fogom, mit jelent egy fiút fájdalmak között megszülni. A születés estéjén együtt tudok majd érezni Máriával és Józseffel. Át tudom majd érezni azt a fáradsággal és kérdésekkel kevert örömöt, amelyet ők is érezhettek az éjjel.

Idén Karácsonykor először életre kel a bölcsőnk.

Én leszek Szent József, feleségem Mária, és megvagyok győződve arról is, hogy az Újszülött magyar hangját Fiunk is kiválóan fogja alakítani. Épp úgy fog gügyögni, sírdogálni, enni kérni, mint a Kisjézus ott Betlehemben.

Majd becsukom a szemem és elképzelem.

 

*

***

Valószínűleg

nem lesz csendes éjünk,

csak és kizárólag egy igazi Szentéjünk.

║║║

║║║

Borítókép - Fotó: AFB LG
Advent Apa - Fia Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás