2016. 12. 16.

Az adakozás öröme – könyvajánló

Korábban is foglalkoztunk már a gondviselés témájával , ám a tapasztalat azt mutatja, kevés szó esik hitünk anyagi vetületéről. Takács Péter Az adakozás öröme című könyve épp ezért hiánypótló. A kötetben a katolikus jogász tabuk nélkül ír a hit és a pénz összefüggéseiről. 

 Sokszor az emberek pénztárcája tér meg utoljára.

A könyv egyik előnye, hogy e megállapítást mellett mégsem vádló. A személyes hit fejlődésének folyamatában mutatja meg, hogyan adhatjuk át az anyagiakat is Istennek, hogyan egyeztethetjük össze hitünkkel életünknek ezt a – látszólag – profán területét.

Az ószövetségi viszonyoktól elindulva szentírási alapokon a mai keresztények mindennapjaihoz tartozó gyakorlatias kérdésekig jut a szerző, aki nem csak saját tapasztalatairól számol be, több mint harminc hívő tanúságtételét is közli.

hirdetés

Gyakorlatias, hiteles, őszinte.

A könyv továbblép a kiüresedett szófordulatokon, ismét megvilágítja előttünk, mit jelent, hogy TÉNYLEG jobb adni, mint kapni, hogy  Isten fizesse meg.  

Jobb adni, mint kapni? Jó dolog adakozni?Az adakozásból áldás fakad? Nem veszítek azzal, ha adok, sőt nyerek? Öröm tizedet fizetni? Adjak tizedet? Miért? Kinek? Ez katolikus dolog? Mit tanít a Szentírás és a Katolikus Egyház az adakozásról? A kötet többek közt ezekre a kérdésekre ad választ, miközben mind feltehetjük a magunk életének kérdéseit, hogyan osztjuk meg, vagy zárjuk el anyagi javainkat és terveinket az Úrtól.

Dr. Török Csaba atya teológiai lektorálásával és Bíró László püspök atya ajánlásával készült el Az adakozás öröme, a kötetet interneten keresztül is megrendelhető.

A könyv eladásából származó teljes bevételt evangelizációs célra fordítja a szerző, így megvásárlásával az Egyház misszióját támogathatjuk.

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás