Kategória

Könyvajánló

Könyvajánló

Szakíts időt Istenre – Útitárs

Nehéz a mai rohanó világban időt szakítani Istenre. Sokszor eszünkbe sem jut imádkozni. És van, hogy este az ágyban fekve jut csak eszünkbe, hogy ma még nem imádkoztunk, ezért gyorsan félálomban elmormolunk egy imát, vagy reggel arra ébredünk, hogy belealudtunk a Miatyánkba. Az Útitárs című könyv a szűk napirendben élő személyeknek jött létre a Szent István Társulat gondozásában. Olvass tovább

Könyvajánló

A homoszexualitás megelőzése – Útmutató szülőknek

Már hetek óta tolom magam előtt a feladatot, hogy megírjam ezt a könyvajánlót. És nem azért, mert nem jó a könyv… Pont azért, mert egy őrülten fontos témáról beszél, viszont tabuk és politikai korrekt korrigálás nélkül. Mi az, hogy megelőzni a homoszexualitást? “Te hiszel ebben?!” – kérdezte egy nagyon kedves ismerősöm, amikor meglátta a kezemben a könyvet. Igen, hiszek, és sok más, nálam jóval okosabb és tapasztaltabb ember is. 

Olvass tovább

Könyvajánló

A lurkók szemináriumba mennek?

Egy könyv, ami a tapasztalat egyszerűségével és a lélek sugallata által íródott. Könnyed hangvételű, jókedvű írás, ami nem csak könyvtárban, hanem a karácsonyfa meghitt fényei mellett forralt borozva, vagy egy korsó hideg sör mellett a strandon napozva is olvasható. Ajánló P. Madassery Benvin Sebastian SVD atya Belső Gerinc című könyvéről.

Olvass tovább

Könyvajánló, Vágvölgyi Gergely

Igazi menedék

Őszinte regény őszintétlen időkből. Mély hit és teljes bizalom Istenben. Megélni a földi poklot és a menny előszobáját látni benne. Egy teljes életen át hűségesnek maradni és bizonyságul szolgálni az isteni gondviselésre.

 A Harmat Kiadóval közösen indított könyvajánló sorozatunkban ezúttal John és Elisabeth Sherrill könyvét, a Corrie Ten Boom életútjáról írt A menedéket ajánljuk Nektek. Olvass tovább

Könyvajánló

Nem a külsőségek számítanak – Arctalan szerelem

Manapság minden a külsőségekről szól. Hajlamosak vagyunk a másik embert a külseje alapján megítélni akarva-akaratlanul is. Reggelente általában a kinézetünkre több időt szánunk, mint bármi másra. A következő könyv nem kimondottan lelki olvasmány, de nagyon fontos értékeket képviselő, közvetítő regény. Egy nem mindennapi amerikai mű, ráadásul egy keresztény írónő írta.

Olvass tovább

Könyvajánló

Isten szemén keresztül – Az önismeret ajándéka

Sokszor találkozunk azzal a kifejezéssel, hogy „valósítsd meg önmagad”. Az önismeretet, az identitást vagy a hiteles személyiséget általában elutasítjuk, mint divatos pszichológiai fogalmakat, noha mindhárom fontos szerepet játszik a „keresztény lelkiségből fakadó személyiségfejlődésben”. A lelki élet célja, az én átformálódása. Ennek érdekében az embernek meg kell ismernie önmagát és Istent egyaránt.  Erről szól David G. Benner könyve: Az önismeret ajándéka.

Olvass tovább