Kategória

Bese Gergő

Bese Gergő, Hírek

Ismét papokat gyilkoltak meg – kegyetlenség Egyiptomban

Az ISIS terrorszervezet nyilvánosságra hozta két elrabolt kopt pap lefejezését. Az áldozatokat narancssárga ruhába öltöztették és az ítéletük után a feketébe öltözött hóhér lefejezte őket.

A hírt a Bild újság hozta nyilvánosságra (nov.18.), mely az IS propagandacsatornán keresztül értesült a kivégzésekről. A képen látszik, hogy a háttérben arcukat eltakaró terroristák állnak. Az esemény pontos helyszíne még nem ismert. Az ISIS aktivitása a Sínai – félszigetre koncentrálódik, a Gázával határos területre.

Forrás: bild.de

 

Fatimai jelenés
Bese Gergő, Egyéb

A szív győzelme – 99 éves a fatimai csoda

99 évvel ezelőtt, 1917. október 13-án Fatimában, 70.000 imádságos zarándok, kíváncsiskodó jelenlétében Mária megmutatta a kételkedőknek, hogy a három kis gyermek Francesco, Jacinta és Lucia igazat mondanak. A Nap táncolt az égen (napcsoda). Mária ténylegesen megjelent és ezáltal megnyílt a mennyország ajtaja a kis falu felett.

Olvass tovább

Bese Gergő, Blog, Egyéb

Felház – Ahogy én láttam

Szeptember 23-án, immáron a második szezonját kezdte a Felház ifjúsági dicsőítő mozgalom. Nehéz megfogalmazni, definiálni a közösséget, mert ők maguk is keresik a helyüket a színes vallási palettán. Egy biztos, már közösségről beszélhetünk, hiszen rendszeres időközönként összejönnek, hogy dicsőítsék az Istent, énekeljenek, imádkozzanak, hallgassák az Igét.

Olvass tovább