2022. 01. 09.

Biztos vagy abban, hogy a te álmaid találkoznak Istenével? – Bese Gergő

Év elején általában fogadalmakkal, új lendülettel kezdjük az adott esztendőt. Aztán ez a lelkesedés sokszor alábbhagy. Bese Gergő atya jó tanácsokkal lát el minket, hogy miként tudunk túllendülni ezeken az akadályokon, ki segíthet minket ezen az úton!

A mai napon ünnepeltünk dr. Bábel Balázs érsek úrral az idén 200 éves tassi templom búcsúját és a három napkeleti bölcset. A Szentírásban is megemlített három alak eljutott Betlehembe, követve a csillagot és a szívüket. Ismerték az írásokat, kémlelték az eget és győztek. Bátorságuk, elszántságuk, elköteleződésük és találkozni akarásuk Jézushoz vezette őket. Nem rettentek meg a kihívásokkal teli utazástól, a veszélyektől, csak mentek és célba értek. Isten és az ő akaratuk egy volt, a csillagot követték, az Ő jelét az égen.

A történet azonban nemcsak róluk szól, hanem benne vagyunk mi is. Minden új esztendő elején fogadkozunk, ígéreteket teszünk, aztán szépen lassan lankad a lelkesedésünk és vállalásainkat kudarc övezi. Nem az lehet a probléma, hogy egyedül vállalkozunk dolgokat elérni? Egyedül akarunk sportolni, nyelvet tanulni, jobban szeretni?

Isten vajon ezeket a dolgokat fogadta volna meg? Biztos vagy abban, hogy az álmaid találkoznak az Övével? Ebben példa a három király. Ők együtt lélegeztek az Istennel, lépésről lépésre haladtak a cél felé és mindig felfelé néztek. Nem térítették el őket világi hívságok, hanem maradtak az úton, amely Krisztushoz vezet. Ez az út minden ember életében adott.

hirdetés

Mindenkinek adatott egy sima pálya Jézushoz, viszont a göröngyös, könnyekkel teli is előttünk van. Mi döntünk, mi választunk!

Az új esztendőt kezdd azzal, hogy átadod Istennek a vállalásaidat, terveidet. Imádkozz útmutatásért és akkor nem kell csalódnod önmagadban, nem kell bűnbakokat keresned!

A királyok bölcsessége és hite legyen életünk zsinórmértéke!

Bese Gergő atya

Bese Gergő Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás