2024. 07. 17.

Így gazdagított Titeket az Apostolok Cselekedeteinek közös olvasása!

Június közepén útjára indítottuk a 28 nap az Apostolokkal kihívásunkat, melynek keretében minden nap elolvastuk az Apostolok Cselekedeteinek egy-egy fejezetét, így szűk egy hónap alatt a végére jutottunk a Biblia ezen könyvének. Bár a kihívás néhány napja véget ért, a lelki gyümölcsök még ott munkálkodnak bennünk – és örömmel osztottátok meg velünk, hogyan gazdagodtatok a közös Szentírásolvasás által!

A legtöbbünknek nehézséget okoz, hogy rendszeresen időt szánjunk a Biblia olvasására, mégis szükségünk van rá, hiszen Isten igéje új életet és új perspektívákat ad. Közösen pedig minden könnyebb! Hálásak vagyunk, hogy közel 1500-an csatlakoztatok a Facebook-csoportunkhoz, hogy együtt töltődjünk és részt vegyünk ebben a lelki és történeti utazásban!

A kihívás lezárultával feltettük Nektek a kérdést, hogy mit adott az Apostolok Cselekedeteinek közös olvasása?, és sokan örömmel írtátok le a tapasztalatotokat, melyek közül most néhányat megosztunk itt is – hátha ezzel is motiválhatunk másokat arra, hogy a közeljövőben csatlakozzon hasonló kihívásainkhoz!

„Hálás vagyok, amiért itt olvashattam az Apostolok cselekedeteit, mert számomra így sokkal könnyebb volt végigolvasni. Egyrészt, mert eszembe juttatjátok nap mint nap, másrészt mert könyvet nem tudok lapozni altatás alatt/után, viszont a telefon hangtalan és könnyű is. Az pedig, hogy magyarázatot, kiegészítéseket, érdekességeket is olvashattam, illetve a többi résztvevő gondolatait is, nagyon tetszett! Köszönöm! Szívesen elolvasnám akár az Újszövetség minden “könyvecskéjét” hasonló módon!”

hirdetés

„Nagy örömmel és odafigyeléssel olvastam. Csodáltam az Apostolok cselekedeteit, amelyek nagy hitről és erőről tettek tanúságot. Megértettem, hogy mindez a Szentlélek kegyelmi kiáradásának és sugallatának volt köszönhető. Köszönöm, hogy olvashattam együtt a közösséggel.”

Vigaszt adott. Nehéz időszakon megyek keresztül, és az, hogy egy pár mondat erejéig nem azt éreztem, hogy majd összeroskadok, segített.”

„Elsősorban azt adta, amit az első keresztények is éreztek: “A hívők pedig egy szív és egy lélek voltak”. Egy olyan közösség tagja lehettem/lehetek, akik félretéve a felekezeti különbségeket, egy gondolattól és egy cél által vezérelve mentek végig az Egyház hosszú útjának első állomásain. Másrészt örömöt, hogy ha a napi szakaszokhoz kapcsolódó magyarázatokkal egy kicsit is tudtam segíteni azoknak, akik kíváncsiak voltak arra, hogy mit miért írt le így a szent szerző. Remélem, hogy ezek által sikerült egy kicsit visszatérni abba a korba, ahol az Egyház megszületett. S persze bizakodom abban, hogy nem ez volt az utolsó ilyen kihívás, elvégre még van 65 könyv a Bibliában.”

„Az elkötelezett hit élményét adta: hogy én is Jézushoz tartozom és boldog vagyok, hogy hozzá tartozhatok! Mennyivel könnyebb nekem, mint Pálnak… És mégis sokszor milyen gyenge vagyok a gyakorlatban!”

„Köszönöm! Örülök, hogy a Facebookon történt! Ha már annyi időnket “elrabolja ” ez a felület, legyen hasznos is! És ezzel tanúságot tettünk hitünkről ezen a felületen is! Istennek legyen hála!”

„Nagyon köszönöm, hogy megszerveztétek ezt, rengeteget segített, adott, és nagyon közel tartott Istenhez! Hálás vagyok értetek, áldott a szolgálatotok!”

„Június elejéig annyira gyorsan pörgettem a mókuskereket, hogy egyszer csak kirepültem belőle. Úgy történt, hogy a nagyon mozgalmas, hajtós és igazságtalanságokkal teli hétköznapok után, kértem néhány nap szabadságot a munkahelyemen. Jól is indult a szabi, biciklitúráztunk. Csakhogy az egyik kanyarban kicsúszott a hátsó kerekem, és a baleseti sebészeten kötöttem ki. Mivel a kulcscsonttörést nem gipszelik, alaposan felkötötték a karomat, és azt a feladatot kaptam, hogy néhány hétig ne mozgassam a vállam. Nagy volt a váltás, mert nem sok mindent tudtam csinálni itthon. A 777 kihívása éppen nagyon jól jött nekem, fél kézzel is maradéktalanul teljesítettem. Szeretettel köszönöm a szolgálatotokat!”

„28 napig minden reggelt ezzel kezdtem! Nagyon sokat adott! Köszönöm!”

Hálát adunk Istennek, hogy közösségben tanulmányozhattuk az Ő szavát, és hálát mindannyiótokért, akik vállalkoztatok erre a kalandra! Bízunk benne, hogy a jövőben folytathatjuk a Szentírás közös olvasását Veletek!

Lelkiség
hirdetés