2019. 05. 24.

Hogyan imádkozzunk a munkahelyünkön?

Többször is foglalkoztunk már a 777-en azzal a fontos témával, hogy a munkahelyünkön hogyan élhetjük meg a hitünket. Nem véletlen: a munkahely (vagy az iskola) az a közeg, ahol az életünk egyik legnagyobb részét töltjük.  Próbáltad már kideríteni, hogy vannak-e rajtad kívül keresztények ahol a mindennapjaidat töltöd? Ha vannak, volt már kezdeményezés nálatok közös imára, összejövetelre? Mindenképp érdemes megpróbálni!

Talán van egy-két kollégád (vagy csoporttársad), akikről már tudod: előttük nem kell szégyenkezni vagy virágnyelven beszélni a hitbeli dolgokról, keresztény programjaidról, párkapcsolatod sajátos megéléséről, és nem kell rejtegetned a könyvborítót, ha valami vallásos könyvet olvasol. Talán még beszélgettek is néha, hogy ki hogy éli meg a hitét, milyen nehézségek és örömök érnek mostanában.

De gondoltál már arra, hogy milyen lenne mindezt rendszeressé tenni, és egy kicsit kötöttebb formába önteni? A Lelki Ebéd nevű kezdeményezés pont ebben nyújt segítséget, ha magadtól nem mernél belevágni. 
A módszer pofonegyszerű, és akár egy kolléga is elég hozzá. Találjatok heti egy napot, amikor fix “meeting”-ként beiktattok egy közös ebédet. Keressetek egy nyugis helyet vagy az ebédlő egy távoleső sarkában üljetek le. Ha tudtok, imádkozzatok röviden, majd egy általatok választott bibliai ige alapján beszélgessetek pár percig. Lezárásként elhatározást tehettek, imádkozhattok. Ugye, hogy nem bonyolult? 

Természetesen mindent lehet formálni, alakítani az ízlésetek szerint. A lényeg, hogy a zsúfolt napok forgatagában a kollégákkal is le tudjatok ülni megpihenni, és töltődni lelkileg és testileg egyaránt. Ez a közösségi tapasztalat megváltoztathatja az egész napotokat, a munkához és a többi kollégához való hozzáállásotokat, és még a végén kiderül, hogy egy tucat kereszténnyel dolgoztok együtt, csak nem tudtatok róla!

hirdetés

Egy biztos: többen is beszámolnak róla, hogy sok áldás kíséri a kezdeményezést, és megéri elkezdeni, mert a résztvevők hitéletéhez jelentősen hozzájárulnak a rendszeres lelki ebédek.

További tippeket és személyes történeteket ezen az oldalon találsz, de várjuk a te tapasztalataidat is!

*

További cikkeink a témában:

A munkahelyemen is keresztény vagyok

Imacsoport a cégnél

Isten a munkahelyen – A Miatyánk segített

4+1 ok, hogy miért vállald fel a hitedet a munkahelyeden

 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás