2017. 02. 03.

Imacsoport a cégnél!

Evangelizálás, tanúságtétel, közösség, munkahelyi összetartás. Ezek jutottak eszembe, amikor lakótársam arról mesélt, hogy náluk van egy kis céges imacsoport. Megdöbbentő, nem?

Én most hallottam először ilyenről, és teljesen feldobódtam! Hetente egy reggelen összejön néhány kolléga az irodában az egyik legnagyobb Big4 multinál, hogy együtt imádkozzanak. Szerintem lenyűgöző!

Hiszen mit jelent ez?
Azt, hogy valaki a munkahelyén is felvállalja a hitét.
Azt, hogy az Isten egymáshoz vezeti őket, hogy kiderüljön: közös a hitük, számukra egy és ugyanaz A Legfontosabb.
Azt, hogy időt és energiát áldoznak egymásra és Istenre az irodában.
Azt, hogy van egy munkanap, ami még jobban indul a többinél, mert nem csak az egyéni imaéletben, hanem közösségben is megélik a hitüket.
Azt, hogy néhány kollégával így “extra kötődés”, közösség alakul ki, mert tudják, hogy hasonlítanak, számíthatnak egymásra.

hirdetés

De egyáltalán nem arról van szó, hogy “na, egy közösséggel több” – mély, komoly, fontos témák vannak, amiben a kollégák egyetértenek. Kollégák, kollégákkal való kapcsolat, evangelizálási lehetőség(ek kihasználnása) – annyira sokan keresnek Valamit, amiről még nem tudják, mi. Szomjaznak egy mély boldogságra, biztonságra, és talán nem találkoztak még a megfelelő személlyel, aki rámutat nekik az isteni szeretetre és békére.
És a vezetőkért is fontos imádkozni! Azért, hogy megfelelő döntéseket hozzanak, hogy etikusan működhessen a cég, és jó kapcsolatuk legyen a beosztottakkal. Minden nap szükség van megértésre, szolidaritásra, elfogadásra, együttérzésre minden szinten belül és között.

Persze, egy munkahelyi imacsoportot nem lehet mindenhol megszervezni, nem kötelező, csak mert keresztények vagyunk. De egy biztos: biztonságot, lendületet és plusz töltetet ad a léleknek a fárasztó hétköznapokban egy kis imacsoport.
És nem kell hozzá más, csak két-három lelkes önkéntes, aki egy kicsit készül, aki elmegy, akinek ez fontos. Hiszen Jézus megmondta: Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük. (Mt 18,20)

Te össze tudnád hozni? Te tudod, hogy vannak-e még hozzád hasonló értékrendet valló kollégák a környezetedben, akikkel nap mint nap találkozol? Te felvállalod a hited a munkahelyeden?

Ha közösségben nehezebb vagy nem megoldható, egyedül is imádkozhatsz a munkahelyeden. Találtunk egy imát is hozzá:

Mennyei Atyám, ahogy belépek a munkahelyemre, a Te jelenlétedet is behozom ide.
Elbeszélem békédet, kegyelmedet, és a Te tökéletes terveidet itt, az irodában is.
Elismerem a Te erődet mindenben, amit kimondunk, gondolunk, döntünk, teszünk ezek között a falak között.
Köszönöm Uram minden ajándékodat, amivel megáldasz. A Te dicsőségedben, felelősséggel használom őket.
Adj friss lendületet a munkám elvégzéséhez és áldd meg a projektjeimet, ötleteimet és a bennem lévő erőt, hogy a legkisebb eredményeim is a Te dicsőségedet szolgálják.
Vezess engem Uram, amikor össze vagyok zavarodva. Amikor kiégek, tölts be engem Szentlelked fényével. Kérlek, hogy mindenkinek, akivel ma kapcsolatba kerülök, bizalmat, örömöt és mosolyokat hozzon a munkám és ahogyan dolgozom.
Amen.

Egyéb Téglásy Nóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás