2017. 07. 19.

Vannak még csodák!

Vannak még csodák! Ezt a sokak számára talán provokatív címet kapta a kötet, melyben a gyógyító imaszolgálatairól világszerte ismert Briege McKenna nővér mesél őszintén saját lelki útjáról, és azokról, akiknek gyógyulása és fejlődése ahhoz forrt a hétköznapi és a rendkívüli csodák során. 

Igazi lelki felfrissülés Briege nővér őszinte vallomását olvasni. Nem arról szól, hogy saját szentté avatására gyűjt anyagot megdöbbentő csodák felsorolásával. Elsőként saját lelki vívódásairól, a szentségekhez való bensőséges viszonyáról, a gyógyító szolgálattól való kezdeti ódzkodásáról ír.

Nővérként úgy gondolta, tudja, mi Isten terve vele, hiszen elfogadta a szerzetesi hívatást, végezte a rá bízott feladatokat. Elgondolkodtató, milyen nehéz feladni az általunk leghelyesebbnek gondolt utat, felismerni Isten hívását, mikor azt kéri tőlünk, ismeretlen irányba induljunk.

hirdetés

Különösen megkapó, ahogyan Briege nővér a rendfőnökéről és a vele közösen szolgáló papokról ír. Valódi lelki testvérségről, engedelmességről, mindezek felett pedig Isten világosan megnyilatkozó jelenlétéről tanulhatunk sorain keresztül.

Aki a címből következő megdöbbentő csodák miatt veszi kézbe a könyvet, az sem csalódik. Konkrét esetek leírásával is találkozunk, ám a hangsúly nem a felszínen, a látható gyógyulásokon van. Briege nővér a személyes Istennel való kapcsolat csodájának fényében mutatja be a fizikai csodákat mennyei arányérzékkel és bölcsességgel.

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás