Húsvétkor még azok is kipróbálják magukat a konyhában, akik a hétköznapokban csak a mikrót és a vízforralót használják. Ha ezt a népes tábort gyarapítjuk, különösen fontos, hogy olyan recepteket válasszunk, amik egyszerűek, miközben a nagyközönség tetszését is elnyerik. Konyhatündérként is jól jön néhány ilyen gyors recept a szakácskönyvünkbe. A lusta asszony rétese valójában a kezdő és rohanó lányoké, asszonyoké, netán a kísérletező uraké is. Egy ilyen recept mellett a lelki felkészülésre is marad idő!
Hozzávalók: (4 főre)
- 35 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 500 g túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 2 dl tejföl
- 3 dl tej
- 3 tojás
- 15 dkg margarin
- + tálaláshoz ízlés szerint baracklekvár
Elkészítés:
Tűzálló tál alján egyenletesen szétnyomkodjuk a margarint. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sütőport, a keverék felét a margarinra szórjuk, a másik felét félretesszük. A következő réteg a tálban a túró lesz, ezt is egyenletesen eloszlatjuk. Aztán a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot is rászórjuk. Az egészre jöhet a lisztes keverék másik fele. Egy keverőtálban a tojásokat összekeverjük a tejjel, ez lesz az utolsó réteg. Ügyeljünk arra, hogy a tojásos tej a lisztes réteget befedje!
Ezek után 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Sok konyhai sikert, áldott húsvétot!
A receptért köszönet illeti anyósomat! 🙂
Még nem érkezett hozzászólás