2018. 07. 25.

Lelki rutin nyáron

A férjem futóedzései mutatták meg, mik a nyári imaélet legnagyobb buktatói.

Aki aktívan sportol, az tudja, a kitartás és a helyes időbeosztás elengedhetetlen a fejlődéshez. Ehhez az életmódnak megfelelő napirendre van szükség. Természetesen mindez az imára is igaz, nyáron pedig sokkal gyakrabban borul fel a napi rutin, mint az év más szakaszaiban. Utazunk, táborozunk, pihenünk. Elszakadunk a hétköznapoktól.

Mikor a férjem pakol valahová – a maga férfias, lényeglátó módján – minden alkalommal magával visz futócipőt, edzőcuccot. Igen, a hétköznapjaihoz tartozik, igen felborul a megszokott rend, de látható, hogy keresi a lehetőséget, hogy fusson. Ha sűrű a program, felkel korábban. Ha van, aki fogékony rá, megkérdezi, vele tart-e. Nem kifogásként használja az utazást, hogy kihagyja az edzéseket, hanem lehetőséget lát abban, hogy új terepeken próbálja ki magát, gyűjtsön tapasztalatot és fejlődjön.

Nézzük mindezt az ima oldaláról.

hirdetés

Hiába zsúfoltad teli a nyarad, minden helyzetben megoldható, hogy időt tölts Istennel.

Ha utazol, pakolj edzőcuccot, vagyis Bibliát, lelkinaplót, illetve bármit, ami a hézköznapi imában segítségedre szokott lenni. (Persze csak te és Ő kelletek az imához, de a tárgyak sokszor inspirálnak.) Ha tudod, hogy sűrű nap lesz, kelj korábban imádkozni, ha van társaság, fel is ajánlhatod a közös imát. Lásd a lehetőséget abban, hogy új helyeken szemlélheted a természetet, érezheted a távlatokat, fizikai tapasztalatokkal mélyítheted lelki élményeidet.

Hatalmas lépés, ha a mindennapokat Istennel éled meg, ha törekedsz erre, viszont a különleges napokat se felejtsd el megosztani Vele!

Annak hatására, ahogyan a férjem a mozgáshoz viszonyul, már többen is sportolni kezdtek a közvetlen környezetében olyanok, akik korábban soha. Példa. Látszik, hogy táplálkozik mindebből lelkileg és fizikailag. (Megjegyzem, gyakran imádkozik futás közben.) Adja Isten, hogy mi is olyan szeretettel és örömmel viszonyuljunk az imához, ami vonzóvá teszi az Istennel töltött időt, a vele egyre szorosabbra fűzött kapcsolatot!

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Kunszabó Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás