Egyéb

Lusta asszony rétese – egy gyors recept húsvétra

Húsvétkor még azok is kipróbálják magukat a konyhában, akik a hétköznapokban csak a mikrót és a vízforralót használják. Ha ezt a népes tábort gyarapítjuk, különösen fontos, hogy olyan recepteket válasszunk, amik egyszerűek, miközben a nagyközönség tetszését is elnyerik. Konyhatündérként is jól jön néhány ilyen gyors recept a szakácskönyvünkbe. A lusta asszony rétese valójában a kezdő és rohanó lányoké, asszonyoké, netán a kísérletező uraké is. Egy ilyen recept mellett a lelki felkészülésre is marad idő!   

Hozzávalók: (4 főre)

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 500 g túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl tej
  • 3 tojás
  • 15 dkg margarin
  • + tálaláshoz ízlés szerint baracklekvár

Elkészítés:

Tűzálló tál alján egyenletesen szétnyomkodjuk a margarint. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sütőport, a keverék felét a  margarinra szórjuk, a másik felét félretesszük. A következő réteg a tálban a túró lesz, ezt is egyenletesen eloszlatjuk. Aztán a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot is rászórjuk. Az egészre jöhet a lisztes keverék másik fele. Egy keverőtálban a tojásokat összekeverjük a tejjel, ez lesz az utolsó réteg. Ügyeljünk arra, hogy a tojásos tej a lisztes réteget befedje!
Ezek után 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Sok konyhai sikert, áldott húsvétot!
A receptért köszönet illeti anyósomat! 🙂

Még nem érkezett hozzászólás