2016. 10. 24.

Szerencsétlen időpontválasztás – a következő Agapé elé

Az elmúlt időszakban a budapesti keresztény fiatalok egész széles körében lett népszerű és divatos az Agapé által rendezett bulikra járni. Ezek jól szervezett, remek hangulatú, igényes programok, amelyeken deklarált cél a kulturált szórakozás biztosítása, ezzel párhuzamosan pedig „egy már kialakult értékközösség növelése, egyben tartása”.

Az Agapé tehát nem csak arra figyel, hogy jó zene szóljon és ne fogyjon el már tízkor a sör, hanem igyekszik olyan közönséget mozgatni, amelybe jó szívvel, nyugodtan mehet bármely keresztény fiatal. Külön érdemük, hogy a sportra is hangsúlyt fektetnek, ennek keretében szervezik a röplabda-bajnokságokat.

Böjti időszakban nincs buli, amikor azonban jó alkalom kínálkozik, a szervezők élnek vele – ezúttal azonban attól tartok, hiba csúszott az időpontválasztásba. Történt ugyanis, hogy a hagyományoknak megfelelően a Facebook-on promótált eseményt sikerült november 4-re, azaz az 1956-os forradalom és szabadságharc szovjetek (és hazai kiszolgálóik) általi vérbefojtásának hatvanadik évfordulójára időzíteni. Ami pont olyan, mintha október 6-án táncolnánk és örömködnénk. És nem segít az sem, hogy sok fiatal egyszerűen nem tud mit kezdeni ezekkel a dátumokkal – ettől még nekünk helyükön kell kezelnünk őket. A közeledő advent ellenére, meggyőződésem, hogy sikerült volna ennél mindenképpen megfelelőbb időpontot találni a naptárban, amikor együtt bulizhattunk volna. Ugyanakkor még módosítani sem késő: szép gesztus és bölcs lépés lenne, ha a szervezők úgy gondolnák; november 4. maradjon a mártírok emlékezetének napja.  A 777 pedig örömmel segít nagy erőkkel hirdetni az új időpontot!

hirdetés
Blog Vágvölgyi Gergely
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás