2024. 09. 11.

3 szórakoztató film randi estékre, amelyek a házasságot és a családot ünneplik

A tökéletes filmet keresed a következő otthon töltött randi estétekre? Íme három film, melyek a házas- és családi élet szépségéit és küzdelmeit mutatják be!

A megnézni kívánt filmek közötti böngészés sokunknak a legkevésbé kedvelt tevékenysége. Hogy megmentsünk titeket ettől a szörnyű feladattól, hadd ajánljunk három filmet, amelyek a házasság és a családi élet szépségeit és küzdelmeit őszintén, olykor komikusan mutatják be!

1. Godzilla minus one (2023) – akciófilm/sci-fi

Talán meglepő, hogy a lista egy Godzilla-filmmel kezdődik, de örülök, hogy adtam egy esélyt ennek a filmnek! A történet a II. világháború után játszódik Japánban, a film középpontjában egy pilóta, Shikishima, és egy nő, Noriko áll, akiket váratlanul összehoznak, hogy egy, a háború miatt elárvult kisbabáról gondoskodjanak. Shikishima hatalmas bűntudatot cipel a második világháború végeztével, és ez a bűntudat gyötri és fojtogatja a kapcsolatait a film során. A Godzilla elleni harc része a filmnek, de a megbocsátásért, a jóvátételért és a családi élet elsőbbségéért folytatott harc számomra sokkal tanulságosabb és érdekesebb volt. A film kétórás, magyar szinkronnal és felirattal is elérhető Netflixen.

2. Ida regénye (2022) – romantikus dráma (komikus pillanatokkal)

Az apácáknál nevelkedett, 18 éves Ida hazatérésének nem örül az apja, mert nem akarja, hogy kicsapongó, nagyvilági életmódjában megzavarja, ezért minél hamarabb férjhez akarja adni őt. Ennek érdekében apróhirdetést ad fel, amelyre egy fiatal festő jelentkezik. A házasság után Ida és Balogh Csaba kölcsönös ellenszenvét idővel egymás elfogadása váltja fel, a kényszerűnek induló együttélés talán még a szerelmet is elhozhatja. A Gárdonyi Géza azonos című műve alapján készült film egyszerre humoros és szívszorító, lenyűgöző és szórakoztató.

3. Enyém, tied, miénk (1968) – családi vígjáték

Ha még nem láttad az 1968-as vígjátékot, amely két nagycsaládos özvegy szülő szerelembe eséséről és családegyesítéséről szól, akkor nagy élményben lesz részed. A vásznon keresztül áradó komikus és kedves hangulat mellett a film azt is bemutatja, hogy mit jelent házastársként és szülőként áldozatosan szeretni.

Forrás: aleteia.org

Fordította: Fekete Ági

4 film, amely példaértékű házasságot mutat be

Számít, hogy mit nézel

Filmajánló
hirdetés