2021. 07. 29.

Utazz tudatosan és fedezd fel a világban önmagad!

Különösen ránk fér a pihenés egy ilyen nehéz időszak után, de hasonlóan fontos, hogy szembe nézzünk azzal az új emberrel, akivé a megpróbáltatások faragtak minket és felrázzuk magunkat a karantén okozta sokkból. Erre lehet kiváló alkalom egy utazás, amit talán egyre nyugodtabb szívvel tehetünk majd meg.

Talán hamarosan lélegzethez juthatunk a COVID lassan csituló tombolása után. Bár nem tudhatjuk pontosan mikor hagyjuk végre magunk mögött ezt a próbatételt, mindannyian egyre bátrabban merészkedünk ki a házainkból és indulunk nyaralni, akár belföldre, akár külföldre. Egy utazás a pihenésen túl alkalmat adhat arra is, hogy újabb oldalunkról ismerjük meg önmagunkat. Legyen az egy hétvége vagy két hónapos körutazás, a lényeg, hogy merjük átadni magunkat az útnak.

Természetesen, ha csak a szállodák és wellness-részlegek kényelmét élvezzük, nehezen keveredünk olyan helyzetbe, amely meglepetést tartogat számunkra, ezért bizony kicsit mélyebbre kell hatolni a vadonban. Legyen az szó szerinti erdő, vagy csak az eltemetett és elfeledett gondolataink, érzéseink útvesztője. Tehetjük ezt egyedül, vagy társaságban, a lényeg, hogy lépjünk ki a komfortzónánkból. Válasszunk olyan úticélt, amely valamilyen kihívást tartogat, valami új és ismeretlen felfedezését ígéri nekünk. Igyekezzünk elmélyedni és magunkba szívni a pillanatot.

hirdetés

Csak akkor ismerhetjük meg magunkat a kialakult új helyzetben, ha megengedjük magunknak, hogy átéljük azt.

Tegyük le a telefont, a fényképezőgépet és merjünk szembe nézni az érzéseinkkel, amiket ez az új környezet vált ki belőlünk. Merjünk messziről ránézni önmagunkra. Sokszor, ha fizikailag eltávolodunk a megszokott életünktől, lélekben is könnyebben meg tudjuk ezt tenni. Mikor utazunk, olyan mintha repülőre szállnánk, ahol nem csak a tájat, hanem a saját életünket is felülről láthatjuk. A problémák eltörpülnek, a megoldások, amik közelről nem látszódtak, tiszta ösvényként rajzolódnak ki előttünk. Az utazás során pedig számos olyan képességre tehetünk szert, mint például önállóság, találékonyság, melyet visszatérve a megszokott életünkbe sikerrel alkalmazhatunk.

Ha egyedül utazunk, írjunk naplót, jegyezzük fel egyrészt a kalandjainkat másrészt mindazt, amelyet ezekből tanultunk, hogy visszatérve az otthon kényelmes kanapéjára, fel tudjuk majd idézni. Ha társaságban utazunk, beszélgessünk, ne féljünk problémákat felhozni, megkérdezni róla másokat. Nincs is jobb egy kellemes sör melletti lelkizésnél. Ilyenkor olyan dolgok szakadnak fel a lelkünkben, amelyekről sokszor nem is tudtuk, hogy ott vannak mélyen, betokosodva.

Egy ilyen utazás talán fizikailag nem a legpihentetőbb, de csordultig töltheti lelki tartalékainkat, mikor pedig hazaértünk, újult erővel és egy nagy adag önbizalommal vehetjük fel újra a fonalat.

Lovas Csenge

Borítókép - Fotó: Unplash

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Lovas Csenge
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás