2020. 10. 23.

Ezért kezdd el MOST a karácsonyi ajándékok beszerzését

Két évvel ezelőtt egy újévi fogadalom gyökeresen megváltoztatta családunk adventi szokásait. Elhatároztam, hogy december 1-re minden karácsonyi ajándékot beszerzek. Ezzel sikerült a mindig rohanós, boltokban tülekedős advent helyett egy valódi ünnepre készülő, lelkileg feltöltő időszakot ajándékozni magamnak és a családomnak. Összeszedtem hat okot, ami amellett szól, hogy mihamarabb érdemes gondoskodni az ajándékokról.

1. A vásárlás koronázatlan királyai

Az idei évben nyilván nem szerencsés tömegben tülekedni az üzletekben. A vírusos időszakra való tekintettel érdemes most megvenni az ajándékokat, hogy aztán a legforgalmasabb időszakban már a családunkkal és a lelki készülettel foglalkozhassunk.

2. Minőség a mennyiség felett

Ha kapkodunk, könnyen lehet, hogy olyat adunk ajándékba, aminek az illető nem örül… Ezzel pedig vagy az ő életterében gyülekező felelsleges tárgyak listáját gyarapítjuk, vagy a bolygónkat fojtogató szemétkupac növekszik. Ez elkerülhető, ha gondosan kiválasztjuk mindenki számára, mi lenne a legjobb ajándék. Ez gondolkodást, tervezést igényel, de megéri ráfordítani némi időt, energiát. Lehet, hogy kiderül, sokkal kreatívabb vagy, mint gondoltad.

hirdetés

3. Saját készítésűt adnál?

Ha időben kezded, még kézműveskedni is van lehetőséged. Sok olyan kedves és hasznos, saját készítésű ajándékötlet fellelhető az interneten, ami időigényes, viszont személyes és pénztárcabarát alternatívát jelenthet.

4. Tervezhető költségek

Nem kell egyetlen hónap költségvetéséből kiszorítanod a karácsonyi ajándékok árát. Ha korábban nekilátsz, akár három hónap kiadásai közé is beillesztheted. Ráadásul, ha van időd jól átgondolni, mit adsz, tájékozdhatsz kölönböző üzletek árairól, illetve meghatározhatsz egy keretet, amit az egyes ajándékokra szánsz, míg az utolsó pillanatban kapkodva könnyen előfordulhat, hogy feleslegesen sokat költesz.

5. Szállítási idő

Sokkal nagyobb szabadságunk van az ajándékok kiválasztásában, ha a webshopokat, illetve csak rendelésre kapható termékeket is számítsába vehetjük. A szállítási idő néha heteket jelent, így ezek az ajándékok csak akkor kerülhetnek a fa alá, ha időben rendelünk, jóval a nagy ünnepi dömping előtt.

6. Egy lelkileg tartalmas advent

A végére hagytam a legfontosabbat. Ha advent előtt gondoskodunk az ajándékokról, végre lehetőségünk nyílik lelki töltődéssel és a családdal foglalkozni, hogy december 24-én este valóban megérkezzünk a jászolhoz, hogy megértsünk valamit a megtestesülés misztériumából.

Nem kell boltról boltra vándorolni, nem kell űzött vadként levegőért kapkodva énekelni a fánál Szenteste.

Érkezzünk meg, adjunk egérutat magunknak! Főzzünk egy teát, szánjunk rá pár nyugodt percet és írjunk listát a megajándékozandókról, ötleteljünk! Minden szempontból megéri.

Kép: pixabay.com

Blog Kunszabó Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás