2019. 12. 22.

TOP 5 saját készítésű ajándékötlet keresztényeknek

Így az ünnepek közeledtével, ha még mindig töröd a fejed, hogy mivel lehetne keresztény szeretteidet megajándékozni olyannal, ami egyszerre személyes, hasznos és kreatív is – akkor most olvasd el a 777 grafikusának praktikáit.

Szerintem egy ajándék akkor lesz igazi, ha személyre szóló. Ebből érezzük, hogy a szeretteink mennyire ismernek minket, mennyire tudják, mire van szükségünk. A kézzel készített ajándékok egyre jobban jönnek vissza a divatba, egyre nagyobb a szellemi értékük, hiszen manapság gyorsan le lehet tudni egy ajándékutalvánnyal mindent, de aki az idejét-energiáját áldozza a másikért azzal mi magunk is ajándékká tudunk válni a másik számára.

Íme néhány tippem, aminek elkészítéséhez nem kell nagy kézügyesség, mégis örömöt csal a szívekbe:

  1. IGE BEFŐTT

A boldogság befőttként ismert ajándékötlet keresztény verziója azt a célt szolgálja, hogy az ajándékozott minden nap egy igét, idézetet, imát, képet, személyes üzenetet stb. (a lehetőségek tárháza végtelen) húzzon ki az üvegből és ezzel gondoskodhattok róla, hogy pozitívan induljon a napja. Nincs másra szükség csak egy befőttes üvegre és sok-sok kinyomtatott/kézzel készített írásokra, amit össze kell tekerni és befőttesgumival vagy szalaggal rögzíteni. Ajándékozott így nap, mint nap (vagy hétről hétre) kihúz egy mini tekercset, ezáltal garantáltan érezni fogja a gondoskodást, ráadásul nem csak karácsony napján!

hirdetés

  1. KARKÖTŐ

Mi sem lehet szívmelengetőbb, mint ékszerként hordozni egy tárgyat, amiről minden percben, mikor ránézek emlékeztet az ajándékozómra és az üzenetére? Ennél az ajándékötletnél is határ a csillagos ég a megvalósítás terén, de ajánlanám a papír- vagy hobbiboltokat figyelmetekbe, ahol fonalat, gyöngyöket, fémkellékeket is be tudtok szerezni. Egyszerű csúszó csomóval készíthettek állítható méretű karkötőt egy szolid kis kereszt érmével vagy akár olyan medállal, amibe személyes üzenetet vagy egy bibliai idézet  bele tudtok írni. Valamint egyszerű fagyöngyökből modern rózsafűzér karkötőt is lehet készíteni, ami emlékeztetni és segíteni tudja az ajándékozottat, mégsem hivalkodó a megjelenése. Továbbá egy plusz jó tanács: érdemes egy szép kartonlapba belefűzni az elkészített ékszert és egy üzenetet ráírni, amivel még személyebbé teheted az ajándékot (pl.: Belefűztem karkötődbe azt a medált, amit közös zarándoklatunkon vettem… vagy… belevéstem azt az ige helyet, ami nekem mindig erőt adott… stb.).

  1. EGYEDI KERESZT

Saját kereszt készítése merészen hangozhat, holott ha elengedjük a fantáziánkat rájövünk, hogy majdnem mindenből lehet keresztet készíteni. Átvitt értelemben, mindenki más és más keresztet hordoz. Te miből készítenéd el ajándékozottodnak a keresztjét? Gondolj arra, hogy ez emlékeztetheti őt szobájának falán, hogy Jézus érte és értünk hordozta a keresztet. Íme néhány inspiráció a megvalósításhoz:

  1. IMANAPLÓ

Korábbi cikkünkben szó volt már az imanapló előnyeiről, így érdemes az első oldalra rögtön azt az írást beilleszteni. Egy gondosan kiválasztott szép keménytáblás jegyzetfüzet tökéletes alapja lehet a naplónak, amit például lehet díszíteni akrill filccel (minden felületen lehet használni, még a bőrkötésesen sem mosódik el). Belső oldalain fejezet címekkel lehet jelölni inspirációként a témákat (pl.: kedvenc Bibliai idézeteim, lelkigyakorlatos anyagok helye stb.), de lehet akár napi felosztást kialakítani a füzetben. Egy biztos: az ajándékozott rendkívül hálás lesz neked később, mikor visszaolvassa imanaplós jegyzeteit, hiszen Te adtad neki a kezdő lökést egy egyszerű naplóval.

  1. KUPONFÜZET

Ahogy említettem a legnagyobb ajándék, ha időt-energiát szánunk szeretteinkre és ebben segít a kreatív kuponfüzet, amit vagy egy kis dobozba vagy borítékokba zárva lehet átadni. Lényege, hogy a kis csomagok egy-egy olyan kupont tartalmaznak, amit akkor kell kinyitnia az illetőnek ….ha például épp szeretetÉHES, mert akkor benne rejlő kupont felhasználva elmehettek egyet kajálni és egy jót beszélgetni… Vagy ha lelki feltöltődésre vágyik, akkor a kuponnal kaphat egy személyre szóló dalt, vagy közös imaalkalmat stb. Továbbra is a képzeletnek semmi nem szabhat határt, így legyetek kreatívak! A kuponfüzetbe az a jó, hogy a figyelmességet lehet ajándékozni a másiknak.

Remélem tanácsaim segítettek minden olvasót, hogy inspirációt merítsen és még személyesebbe, tárgyakon túlmutató, igazi értékeket tehessünk mindnyájan a fa alá!

Bonifert Rita

Képek forrása: pinterest.com

Kreatív
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Ari 2020. 12. 11. 18:55

    Köszönöm a nagyszerű ötleteket, kedves Rita, tervbe van véve az első 😊
    Áldott ünnepeket kívánok, a blog csapatának is!

    Ari