2018. 12. 22.

SOS, itt a Karácsony – Lelki strandszezon?

Az advent csak úgy elrepült. Azt hiszem, többen érezhetjük így… A feladathegyeket cipelve arra eszméltem, hogy csak néhány nap maradt. Most mi a teendő?

Bizony, tudatos tervezéssel sokat elérhetünk röpke négy hét alatt, nagyon gyümölcsöző időszak lehet az advent lelki életünkben, de ha az elképzelések és a valóság végül nem esnek egybe, akkor sem kell elkeseredni.

hirdetés

Az, hogy lélekben megérkezzünk a jászolhoz, és mi is készen álljunk az ünnepre, figyelmet érdemel. A helyzet persze összetett, hiszen azt mindenki észreveheti, ha nem sütsz idén mézeskalácsot, vagy nem szereztél be ajándékot. Talán ferde szemmel néznék, ha fésülködésre se találnál időt és fogmosás nélkül esnél be szenteste. Ami látványos, arra könnyebb figyelni, az közbeszéd és közérdeklődés tárgya, az előtérbe kerül. A lényeg pedig láthatatlan. Senki nem fog élcelődni rajtad a lelkiállapotod miatt, nem fogják végigmérni a lelked, nem fognak kuncogni vagy irigykedni.

Karácsonyra szeretnénk lelkileg a legjobb formánkat hozni, bizonyos értelemben így „lelki strandszezon” is az ünnep. A különbség persze a nyárra ütemezett fogyásokhoz és edzésekhez képest szembeszökő. Itt csak ketten vagytok a parton. Isten és te. Ő az egyetlen, aki látni fogja, hogy vagy éppen jelen, az egyetlen, aki előtt nem titkolhatod, milyen is vagy valójában.

Azoknak, akik úgy érzik, lélekben nem tudtak felkészülni rendesen, van egy jó hírem. Isten nem tökéletes személyekkel szeretne találkozni, hanem emberekkel, velünk. Végtelen szeretettel vár téged, és reméli, hogy úgy döntesz, elé állsz, felé fordulsz úgy, ahogy vagy. Az, hogy valóban vele vagy, fontosabb számára, mint az, milyen állapotban érkezel. Várja, hogy találkozzatok a parton és megfürödj az Ő megtisztító kegyelmében.

Kunszabó Anna

Blog Kunszabó Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás