2018. 10. 10.

Hol az én hitem?

Imádkoztál már hitért? Vagy megelégszel azzal, ahol vagy? Nem tudom, hogy a tökéletes hit itt a földön nekünk embereknek elérhető-e, de abban egészen biztos vagyok, hogy Jézus egy teljesen más szintet vár el tőlem.

A könyvben, amit éppen olvasok, ma a „Hit” c. fejezethez értem, melyben a szerző a hit különböző fokozatait járja körbe. A fejezet lényege, hogy Jézus a tanítványaitól – tehát tőlünk (is) – emberi szemmel nézve egy egészen radikális hitet vár el. Nem reménykedést, hanem hitet. Hitet abban, hogy ha kérünk valamit az Atyától, akkor Ő azt megcselekszi.

Példaként hozza fel, mikor a rémült tanítványok a viharban felébresztik Jézust, Ő pedig megkérdezi: „Hol a ti hitetek?” Esetleg gondolhatjuk, hogy ez csak egy felhívás volt, hogy megbízzunk az Atya gondviselésében a bajban is. Azonban ha csak ezt várná Jézus, akkor valószínűleg visszafeküdt volna aludni. De nem így tett, hanem parancsolt a viharnak, ami elcsendesült. Egy másik helyen (Jn 14,12) Jézus ezt mondja:

hirdetés

„Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz.”

Hűha, hol vagyok én ehhez képest.. Akkor hagyjuk is… – gondoljuk. De az a jó hírem van, hogy a hitünket sem mi alakítjuk, hanem ajándékba kapjuk Istentől. Így imádkozhatunk érte, és kérhetünk Tőle nagyobb hitet. Talán várja is, hogy ezzel a kérdéssel forduljunk hozzá. Hogy megnyissuk a szívünket, és növekedni akarjunk Őbenne. Hogy cselekvő hitért imádkozzunk, mert „Istennél semmi sem lehetetlen”. Péter így ír levelében: „Gyarapodjatok Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus kegyelmében és ismeretében.” (2Pét 3,18) Egészen biztos, hogy ha kérjük, akkor az Atya növelni fogja a hitünket, először kisebb, majd egyre nagyobb dolgokkal.

Ezek és hasonló gondolatok jártak ma a fejemben, majd délután először hallottam az alábbi zenét. Talán nem is véletlen. Ő már megelőzött, visszajelzett, és tudja, hogy mi lesz a következő.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás