2018. 05. 06.

Apa leszek! – Levél leendő gyermekeim édesanyjának

Kedves Feleségem!

Tudom, hogy nagyszerű édesanya lesz belőled – sőt, tudom, hogy már most az vagy! Hiszen hosszú, nagyon hosszú évek óta készülsz erre a hivatásra; tudatosan, okosan és kitartóan. Minden nap azt tapasztalom, hogy a legfontosabb számodra, hogy nagyszerű feleség legyél és hamarosan nagyszerű anyuka lehess. Én ezt azzal igyekszem meghálálni, hogy minden erőmmel igyekszem jó férjed lenni és azon vagyok, hogy jó apukája legyen majd a gyerekeknek. 

Már abban a hat hónapban, ami a várandósságodból eltelt, minden nap azt élem meg melletted, hogy az áldozatkészség és a gyermek iránti szereteted, a hited és az elkötelezettséged bármilyen nehézséget legyőz. Köszönöm, hogy a kihívásokkal, nehézségekkel teli órákban is bátor vagy és kitartó! Köszönöm, hogy együtt igent mondtunk az élet(é)re! Ígérem, hogy minden nehézségben melletted állok majd és hűen ragaszkodok az oltárnál elmondott eskümhöz!

Lenyűgöz, hogy milyen szépen készülsz erre a hivatásra és az, ahogyan a gyermekünkhöz viszonyulsz. Ahogy vigyázol rá, ahogy beszélsz hozzá, énekelsz neki, ahogy beszélsz róla, vagy ahogy zenét hallgattok. Hogy mennyi mindenről vagy hajlandó lemondani az érdekében, hogy mennyi áldozatot hozol meg érte. A szókincsem túl szegény és szerény ahhoz, hogy köszönetet mondjak Neked mindezért. Hálás vagyok, hogy Te vagy a feleségem és Te leszel a gyermekeink anyukája.

Az anyai gyengédséget nem helyettesítheti semmi. Az anya olyan hatalmas kincse az életünknek, amit becsülnünk kell, köszönetet mondani érte és amely kincsből, amíg csak tehetjük, újra és újra gazdagítani kell a lelkünket. 

hirdetés

Ahogy botorság az édesanyákat csak május első vasárnapján a középpontba állítani és köszönetet mondani nekik, úgy én is azon leszek, hogy életem minden napján hálát adjak Istennek Érted és mindennél jobban becsüljelek. 

Szeretettel:

a férjed

 

Apa leszek! Vágvölgyi Gergely
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás