2017. 12. 07.

3+2 trükk egy ünnepi otthonért

Adventben akár a lakás hangulata is hozzátehet az ünnep még bensőségesebb megéléséhez, így összegyűjtöttünk pár trükköt, amivel könnyedén dekorálhatjuk otthonunkat.

 

Az asztalra

Az asztal közepére az év bármely szakában tehetünk gyertyát egy szép tálcán, tálon. Az összeállítást a gyertya köré elhelyezett növények teszik az évszaknak megfelelővé. A képeken három variáció látható, a szárított virágos az évközi, míg a borostyános és magyalos az ünnepi időszakra készült.

Természetesen rengeteg más alapanyag is megfelel a gyertya köré az ünnepi asztalra, például szépen felezett, megtisztított dióhéj, szárított narancsszeletek, fahéjrudak stb.

hirdetés

 

 

Testben, lélekben, családban

Ha szeretnénk lelkiekben is gazdag ünnepi készülődést, érdemes a karácsonyhoz kötődő igehelyeket olvasni napról napra. Az erre a célra készült beosztást kreatív módon is elhelyezhetjük az otthonunkban. Én például egy kicsi poharat sablonként használtam, hogy egy bézs kartonból kivágjak huszonnégy korongot. Ezekre arany filctollal  sorra felírtam a számokat, illetve az arra a napra olvasandó igeszakaszt. A kis papírdíszeket egy lyukasztó segítségével felfűztem egy arany színű kötélre, mind egy-egy masnit is kapott, majd ezt a kötelet egy régi, üres képkeretre erősítettem.

Ugyanilyen kreatívan kirakhatjuk a lakásban adventi imaszmándékainkat is, ehhez a család minden tagja hozzájárulhat. A tervezett közös programok dátumait is szépen kihelyezhetjük egy keretben a nappaliba, de a korábbi karácsonyok fényképeiből is rögtönözhetünk egy montázst.

Miért csak a fára?

A karácsonyfára szánt díszeknek sem kell feltétlenül a dobozban megvárniuk a Szentestét. A konyhaszekrény fogója, esetleg egy lámpa, egy kilincs is jó helye lehet egy-egy dísznek. Ha van nagyobb méretű üveg tál, váza vagy hasonló otthon, azokban is jól mutathatnak a díszek.

+ Fényt!

Az elmúlt években a fényfűzérek felhasználása több módon is népszerű, az ünneptől függetlenül is. Gyakran látni az ablakokban, korlátokon karácsonyi fényeket. Bátran dobjuk fel a szobabelsőt is így, a fára való fűzért is használhatjuk adventben, ha nincs elegendő erre a célra. Egyszerűen kövessük végig a bútorok vonalát, vagy emeljük ki a szoba legszebb részletét. Egy vitrin vagy egy tükör például különösen jól mutathat fényekkel dekorálva.

+ Harmónia

Döntsük el, milyen színeket és anyagokat szeretnénk felhasználni. Az itt-ott feltűnő szalagok, esetleg egy bizonyos fajta növény (pl. fenyő, magyal, borostyán) megteremtheti az otthon saját ünnepi hangulatát. Az egységes stílus még egy gyorsan összedobott dekorációt is különlegessé tehet. 

Kreatív
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás