2017. 10. 24.

Egy pap akkor is pap marad, amikor megbüntetik

Szokatlan látvány, amikor egy papot megbüntetnek a rendőrök, azonban Bese Gergő atya ezt a szituációt is tökéletesen használta ki küldetésének teljesítésére!

Tegnap este a Móricz Zsigmond körtéren bandukoltam, amikor is arra lettem figyelmes, hogy Bese Gergő atya vadul integet nekem autójának támaszkodva. A sokat megélt öreg Ford jól látható módon olyan helyen állt, ahol nem szabadott volna neki, így nem lepődtem meg, amikor Gergő atya így köszöntött:

“Éppen most büntetnek meg a rendőrök, mert a süsü GPS-em nem ismeri a KRESZ-táblákat…” – sóhajtott fel a pap és közben mutatta a két fiatal rendőrt, akik szorgalmasan – de együttérzően – töltötték ki épp a büntető cédulát.

Miközben a járőrök az utolsó sorokat írták, láttam hogy Gergő atya elkezd mocorogni és nagyon keres valamit az autójában.  Kíváncsi voltam, hogy miben sántikál a kivételesen nem reverendában lévő “templomcsávónk”, így megvártam amíg a rendőrök átadják neki a büntetését igazoló papírt.

hirdetés

Rendőr: –  Parancsoljon uram, itt van a büntetése, rendes embernek tűnik, sajnáljuk, hogy így alakult. Tudom, hogy milyen a GPS, engem is gyakran próbára tesz, próbáljon jobban odafigyelni.

Gergő atya: – Köszönöm, ha már így történt fogadjanak el tőlem egy-egy szentképet. Tudják tegnap ünnepeltük Szent II. János Pál pápát, akit nagyon szeretek és tisztelek. Fogadják szeretettel!

Nehéz a pontos jelzőt megtalálnom a rendőrök arckifejezésére: meglepődött, hálás.

Aligha szokták meg, hogy szentképeket osztogatnak nekik, miután büntetéseket adnak át, általában más fajta reakciók érkezhetnek feléjük. Távozáskor még utánuk néztem, hogy vajon mit csinálnak a két szentképpel. Láttam, hogy egy kuka felé lépnek, és kidobják.. a kezükben lévő fecnit, míg a szentképet gondosan eltették a nadrágjuk zsebébe.

Egy pap akkor is pap marad, amikor megbüntetik. Nekünk keresztényeknek akkor is keresztényeknek kell maradnunk, amikor épp valami kellemetlen dolog történik velünk. Nem állítanám, hogy egy angyal vezette a lehető legszabálytalanabb helyre Gergő atyát, de hogy a helyzetből a maximálisat kihozta, abban egészen biztos vagyok! Tévedett, hibázott – elismerte, és egyből kereste a lehetőséget, hogy Isten szeretetét eljuttassa azokhoz, akikkel megismerkedett.

Ennek köszönhetően most két rendőrzsebben ott lapul Szent II. János Pál mosolygós arca: gondosan eltéve és megőrizve.

(Fotó: Facebook, Schwáb Robin)

Lelkiség Martí Zoltán
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Benkő Mária 2017. 10. 24. 17:02

    Köszönöm.