2017. 09. 25.

Köszönöm, Csaba testvér!

Amikor először láttam és hallgattam őt, hatalmas erőt adott. Nehéz élethelyzetet segített hittel átvészelni. Lelkesített és mélységeket tárt fel, pedig nem mélyteológiai előadást és nem motivációs tréninget tartott. Önmagát adta.

Azóta többször volt szerencsém személyesen találkozni vele és látni a derűjét. Megtapasztalni különleges karizmáját és meghallgatni beszámolóját az erdélyi árvaházak életéről. Azt hiszem, sőt, inkább így fogalmazok: hiszem azt, hogy

Böjte Csaba a hitelesség példája. A megélt szeretet és az abból fakadó öröm példaképe.

Nem véletlenül szeretnénk vele olyan sokan találkozni. Szeretnénk hallani a bátorítását, az életigenlését, szeretnénk látni, hogy egy vagyontalan szerzetes hogyan válik igazi alkotóvá és építőmesterré – nem elsősorban fizikai, de lelki-szellemi értelemben. Mert mindannyian érezzük, hogy Csaba testvér olyat tud nyújtani, amit kevesen. Amit csak igazán hiteles emberek tudnak. Olyat, amire nagy szükségünk van a hétköznapok küzdelmeiben éppúgy, mint akkor, amikor előre tekintünk életünk nagy feladataira és céljaira. Szavai, amelyek őszinte hitből származnak, segítenek, hogy bátrabban fogjunk bele a problémák megoldásába, hogy rendezzük kapcsolatainkat, hogy végigfussuk a pályát és a jó harcot megharcoljuk. Hiányt pótolnak egy hedonista, egocentrikus, önelégült világban.

Csaba testvér iránymutatása; szentbeszédei, előadásai, könyvei, interjúi által adott segítsége nagy kincsünk. Ma újra gazdagodhatunk általa és megerősödhetünk hitünkben.

hirdetés

Megtiszteltetés, hogy ma este beszélgethetek Vele!

 

Vágvölgyi Gergely

Csaba testvérrel készült húsvéti nagyinterjúnk itt olvasható. A 777 Offline szeptemberi rendezvényét itt hirdettük meg.

 

Kép: Thaler Tamás

Blog Vágvölgyi Gergely
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Németh Zoltán 2017. 09. 25. 17:58

    Sajnos mire regisztrálni akartam, már beteltek a helyek. Volt szó, hogy lehet kérdezni Csaba testvértől. Most feltenném a kérdésemet: – Úgy tudom, hogy van egy Déván felnőtt lány, aki még idén megkapja Bristolban a pszichológiai doktori címet! Tudna-e Csaba testvér pár mondatot megosztani Szerénke sikertörténetéről.
    Köszönettel:

    Németh Zoltán