2017. 09. 11.

Megtiszteltetés – Böjte Csaba testvér lesz a 777 OFFLINE vendége

A nyári szünetet követően folytatódik a 777 nagysikerű rendezvénysorozata, a 777 Offline, melynek vendége ezúttal Böjte Csaba ferences szerzetes lesz. Csaba testvér életéről, az erdélyi árvaházakban nevelt gyermekek öröméről, a hit és szeretet nagyszerűségéről beszél majd nekünk – és Ti is kérdezhetitek!

A 777 csapata januárban nagy sikerű rendezvénysorozatot indított: minden hónap utolsó hétfőjének estéjén többszáz fiatal jelenlétében kerül megrendezésre  a 777 Offline, amelynek keretében közismert keresztény személyiségekkel beszélgetünk húsba vágó kérdésekről.

A nyári szünetet követően, szeptember 25-én folytatódik a programsorozat. Vendégünk ezúttal a legendás erdélyi ferences szerzetes, Böjte Csaba testvér lesz, a beszélgetés mottója: “Merjünk hinni és szeretni!”.

Csaba testvért 1989-ben szentelték pappá. 1992-ben elöljárója Dévára helyezte, ahol hajlékába fogadott néhány utcagyereket, majd a bezárt ferences kolostorba költöztek. 1993-ban létrehozta az azóta híressé vált Szent Ferenc Alapítványt, amely a gyermekek nevelésének és ellátásának feltételeit biztosítja a mai napig. A gyermekek hamarosan megtöltötték a kolostort, az anyagi felajánlások segítségével pedig hamarosan újabb gyermekotthonok nyitották meg kapuikat: mára a dévai mellett huszonhat gyermekotthon és kollégium működik Csaba testvér és munkatársai vezetésével. A kezdeményezés folytatásaként anyaotthonok is nyíltak, a magyarországi támogatások becsatornázására pedig létrejött a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. Mára az anyaországban is működnek Csaba testvér nevével fémjelzett anyaotthonok és gyermekotthonok.

Idő közben életre hívta a magnificat.ro evangelizációs oldalt, valamint az új evangelizáció jegyében a Gyermek Jézus Stúdiót. Számos könyv és kiadvány fűződik a nevéhez, amelyek mind a szeretetteljes, Krisztust követő élet szépségét hirdetik.

hirdetés

Csaba testvért szolgálatát számos módon ismerték el egyházi és világi hatóságok egyaránt. 2002-ben Magyar Örökség díjat kapott, 2008-ban a Haza Embere díj első kitüntetettje lett. 2010-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét. Az Európai Parlamenttől 2011-ben az Európai Polgári Díjban részesült. Két éve vehette át a Magyar Szabadságért díjat.

A 777 korábban összegyűjtötte Csaba testvér tíz legnagyszerűbb gondolatát. Ezek között szerepel például ez is:

Legyél azzá, amiért születtél, merd vállalni önmagad, és boldog leszel!

A beszélgetőtárs Vágvölgyi Gergely politológus, a 777 szerkesztői csapatának tagja lesz.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely az alábbi linken legfeljebb egy perc alatt kitölthető. A rendezvényen összegyűjtött adományokat a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánljuk fel!

A 777 Offline szeptemberi rendezvényének Facebook-oldala, amelyen folyamatosan friss információkat osztunk meg, itt érhető el. A rendezvény helyszíne a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium (1114 Budapest, Villányi út 27.) díszterme.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

777 OFFLINE
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás