2017. 09. 11.

A pap, aki mentővel ment lelkeket – VIDEÓ

A hit felélesztésére van pár megoldás. De Michael Champagne atyáé amellett, hogy különleges, rendkívül hatásos is.

„Misericordiam volo non sacrificum.” Irgalmasságot akarok, nem áldozatot – áll egy mentőautó oldalán. Egészen rendkívüli módon a felirat mellett még egy Jézus-kép is található.

Az autót Michael Champagne atya, a Megfeszített Jézus Krisztus Közösség egyik tagja vezeti, aki kórházi szolgálata során jutott arra, hogy ezzel a merész ötlettel igyekszik „mobilizálni” a gyóntatást, amolyan lelki segélyszolgálatként, szerte Louisiana területén (videó lent). Amikor Ferenc pápa meghirdette a Kegyelem Évét, Champagne atya valóra váltotta az ötletét.

Különösen is ügyelt azokra, akik már régóta nem részesültek a bűnbocsánat szentségében és távol kerültek a hittől és Istentől. Saját elmondása szerint nem is gondolta volna, hogy ennyien igénybe veszik majd a szolgálatát, ugyanis másfél év alatt több, mint 4000 ember gyónt így meg.

hirdetés

De a szokatlan környezet megtette a hatását, ugyanis az embereknek kevésbé volt az a bizonyos „muszáj” érzésük, mintha egy templomban került volna sor a gyónásra. Így ahol éppen szükség volt rá, ott helyben volt lehetőség a szentség kiszolgáltatására.

Champagne atya szerint, még ha van is olyan nap, amikor senki sem szeretne gyónni, bízik benne, hogy ez a szolgálat meghozza a gyümölcsét. Remélhetőleg az áldásos munka, amit végez, még sokkal többembert fog ismét az egyház felé fordítani.

Confessions on the geaux

Meet the priest who bought an ambulance on eBay and converted it into a mobile confessional.Read our fuill story on Fr. Champagne's ministry: https://www.americamagazine.org/faith/2017/08/23/how-cajun-country-old-ambulance-and-1200-frog-legs-led-me-back-confessional

Közzétette: America Magazine – The Jesuit Review – 2017. augusztus 29.

 

Forrás és kép: Aleteia

Fordította: Dallos Bence

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás