#csakegygondolat, Blog, Kunszabó Eszter

#csakegygondolat – Amikor az idő nem vész el, csak átalakul

Azt hiszem a legtöbben már hallottuk azt a nagy igazságot, hogy az Istennel töltött idő nem fog hiányozni a nap további részében, ezért sem kell rá sajnálni azt a napi 5-10-20-30-60 percet. Ennek a gyakorlatban is akartam adni egy esélyt a héten, ugyanis nagyon vágytam arra, hogy imával kezdjem a reggelemet.

Az igazat megvallva késős típus vagyok. Éppen ezért az indulás előtt negyed órával mindig beállítok magamnak 3 ébresztőt, hogy 5 percenként figyelmeztessen. Általában 5 perccel az utolsó figyelmeztető UTÁN szoktam elindulni…

Úgy voltam vele, hogy egy életem, egy halálom, én akkor is 15-20 perc imával fogom kezdeni a napomat! Ez meg is történt, jobb volt, mint a kávé, komolyan mondom. Majd nekiláttam a kis reggeli rutinomnak.

Szóltak sorra az figyelmeztető ébresztők, jelezvén, hogy már rég nem azon kéne gondolkoznom, hová tettem a zoknim. Térülök, fordulok, kilépek az ajtón. Már a villamoson ülök, mikor a fülhallgatóban dübörgő dicsőítő zene egyszer csak elhallgat, a zsebemben lévő telefon pedig kérlelhetetlen rezgésbe kezd. Az első gondolatom:  Ki hív ilyen korán, és honnan tudja, hogy már ébren vagyok?

Előkapom a telefont, és olyat látok, amit a villamoson, sőt a lakáson kívül még soha: az utolsó ébresztőóra jelezte, hogy most van az a pillanat, mikor ki kéne lépnem az ajtón. Na, azt hiszem, pontosan erre értik azt, hogy az Istennel töltött idő nem vész el!

Kunszabó Eszter

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Még nem érkezett hozzászólás