2017. 08. 16.

Ezt teszi Roger Federer egy jobb világért

Korábban épp világrekordot jelentő sikere kapcsán foglalkoztunk Roger Federerrel: a keresztény svájci teniszező nem csak a pályán klasszis, hanem a tetteiben is. Érdemes kicsit jobban megismerni humanitárius oldalát!

A wimbledoni döntős Roger Federer, akit csak Novak Djokovic utasíthatott maga mögé, egy alapítványt is a magáénak mondhat, amely afrikai és svájci rászoruló gyermekek oktatásához járul hozzá.

A Roger Federer Alapítvány 200.000 gyermek oktatását támogatja.

Afrika déli részén a szervezet fő feladatának az alapfokú oktatás fejlesztését és a legkisebbek korai tanítását tekinti, Svájcban pedig a szegény gyermekek szabadidős foglalkoztatásával foglalkozik.

hirdetés

Miután közel 13,5 millió dollárt költöttek a világ legszegényebb országaiban, az alapítvány most nyitja a 81. óvodáját Malawiban. Federer nemrég twittelt fényképeket első látogatásáról:

 

Weboldalán így ír: „Hiszek az emberek erejében. Talán csak egy kis megerősítésre van szükségük. Tudjuk, hogy a jó oktatás megerősíti őket, azáltal, hogy jövőjüket maguk alakíthatják, tevékeny részt vállalva benne.”  Küldetése nemcsak az alapfokú oktatás lehetővé tétele, hanem az is, hogy bátorítsa gyermekeket az életük irányításában, és hogy saját jövőjük lehessen.

Az alábbi felvételek malawi látogatásán készültek: fantasztikus látni, hogy mennyire közvetlenül viselkedik a gyerekkel. Szó sincs arról, amely sok sztárnál, hogy kötelező protokoll programként kezelné a látogatását, amelyen túl akar lenni.

Fotó: Mindwood, The Independent

Forrás: Aleteia

Fordította: Gyarmati Szilvia

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás