2017. 07. 16.

Sporttörténelmet írt a keresztény teniszlegenda

A Wimbledoni tenisztorna valaha volt legeredményesebb férfi játékosa lett Roger Federer: a 36 éves katolikus sportoló sikerével feltette eddigi pályafutására a koronát.

Roger Federer milliók példaképe: sportágának történetének egyik, ha nem a legsikeresebb figurája, mégis szerény, kedves és közvetlen ember. Nincsenek botrányai, áldozatkész és rendkívül érzékeny a társadalmi problémákra: dollármilliókat adományozott idáig, szívügye a szegény gyermekek megsegítése. Facebook-oldalán – amelyet 15 millióan (!) követnek – profil – és borítóképén egyaránt szegény sorsú gyerekekkel szerepel.

Federer abban is “különc”, hogy nincsenek magánéleti botrányai: szeretetben és boldogságban él feleségével, négy gyermeket nevelnek – érdekesség, hogy két ikerpárról van szó. A svájci teniszlegenda életében mindig is fontos szerepet játszott a hit: 2006-ban találkozott XVI. Benedek Pápával: a beszélgetés után úgy nyilatkozott, hogy ez egy tökéletes nap az életében. Hitéről ritkán beszél, a mérkőzésein nem dobálja a kereszteket, de mégis ha rákérdeznek mindig büszkén mesél róla.

hirdetés

Híres sportszerűségéről, az alábbi 2011-es felvételen épp honfitársával, Stanislas Wawrinkával szemben volt rendkívül korrekt: ellenfele egy játszma közben elesett, Federer pedig nem volt hajlandó visszaütni a labdát a földön fekvő sportolót látva, sőt, ő maga szólt a játékvezetőnek, hogy a pont nem neki jár.

Ma délutáni győzelmével sporttörténelmi tettet hajtott végre: pályafutása nyolcadik wimbledoni sikerét alighanem nagyon soká fogják utolérni.  De nem csak döbbenetes sikerei miatt néznek rá fel sokan: teljesen mást képvisel, mint rengeteg celeb sportoló. Egy bulvármentes, családcentrikus, értékes és sikeres élet hiteles képviselője Roger Federer!

(Fotók: Sportskeeda.com,  Love Tennis blog, The Sun)

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Benkő Mária 2017. 07. 17. 06:46

    Áldott, aki az Úr nevében jön!