2017. 08. 12.

Imamozgalom a békéért

A híradások ezúttal nem csupán a belpolitikában augusztusra rendszerint beálló uborkaszezon miatt szólnak külföldi hírekről: gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy ne mélyülne tovább az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti konfliktus. Noha magam inkább a bel- mint külpolitikában vagyok jártas, a helyzetet komolynak tartom és azt hiszem, itt az idő, hogy megmozduljunk.

Természetesen tudom, nem mi fogjuk megoldani a válságot, feloldani a kommunista rezsim és a kapitalizmus bezzegországa közötti feszültséget. Valószínűleg olvasóim éppúgy három kézfogásnyira vannak az amerikai elnöktől, mint én, nem közelebb, és még nagyobb a válaszfal, ha az észak-koreai diktátorra gondolunk (akinek esetében már nem vicces, hogy mit tekint meg, mert már rég nem egy pojáca, hanem olyasvalaki, aki atomháború kirobbantásáról dönthet).

De egy háború árnyékában a pacifista, vagy csak „egyszerűen” keresztény ember elméjében óhatatlanul ott motoszkál a gondolat, hogy tenni kéne valamit. A hívő embernek ezen a ponton van egy vitathatatlan előnye: elkezdhet imádkozni.

hirdetés

Miközben a helyzet eszkalálódik, azt hiszem, itt az ideje imamozgalmat indítani. Mi ezt tehetjük a békéért, a konfliktus tárgyalásos úton való megoldásáért.

Az asztalhoz nem mi ülünk le. Rakéták kilövését megakadályozni személyesen nem tudjuk. De tudunk és kötelességünk is imádkozni azokért a politikusokért, akik Amerikában, Ázsiában és Európában a frontvonalba kerülnek, akik kezében a döntési kompetencia van, akiknek most bölcs belátásra és türelemre van szükségük. Imádkoznunk kell azokért, akik életekről döntenek, akik háborúba sodorhatnak országokat, vagy megóvhatják az áldott békét.

Rajtunk a sor!

Arra hívok minden jószándékú embert, hogy naponta egy imát ajánljon fel a háború elkerüléséért, a béke megőrzéséért, emberéletek megóvásáért.

Várom magánszemélyek és közösségek csatlakozását, és megköszönöm, ha minél többekhez eljut a felhívás. Imádkozzunk!

Vágvölgyi Gergely

Blog Egyéb Vágvölgyi Gergely
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Végh Aniko 2017. 08. 17. 22:22

    Csatlakozom