2017. 03. 13.

A Hujber-hülyeség

Mostanra nem csak a bulvármédia kezdi visszhangozni egy reggeli celeb-interjú bugyutaságait, hanem a fősodratú, komolyan vehető médiumok is. Tegyük helyre gyorsan a dolgot!

Hujber Ferenc szerette volna magára vonni kissé a bulvár figyelmét, ezért gondolt egyet, elfogadta egy kereskedelmi tévé reggeli műsorának meghívását és olyan irgalmatlan szamárságokat hordott össze, amilyeneket csak tudott. A ki tudja, miért híres celeb összefüggéstelen és még csak egy gyenge utalással sem alátámasztott állításai szerint Jézus csak színész volt, ráadásul ő volt kora Stohl Andrása, és nem ő halt meg a kereszten, hanem egy véletlen baleset folytán egy tíz éves kisgyerek. Persze nem kell ezt igazán komolyan vennünk, szüksége van egy kis pénzre, egy ki tudja, miért híres celebnek pedig a leginkább kézenfekvő megoldás az, ha szamárságokkal felpörgeti szereplései számát a bulvármédiában.

Kedves Feri, foglalkozz inkább valami hasznossal, amitől jobb lesz az emberek élete! Menj ki az utcára, nézz körül és segíts valakinek, akinek szüksége van rá! Állítólag te tényleg színész vagy: vegyél elő egy klasszikust és értelmes feldolgozásban jeleníts meg értéket a színpadon! Mert az a helyzet, hogy amit most csinálsz, az nagyon gáz.

hirdetés

Kedves Feri, én eleve nehezen viselem el Stohl András dolgait, de erre nyugodtan legyinthet bárki, mondván, az én bajom. De Jézussal említeni őt egy lapot, az tényleg sok.

Ugyanis a helyzet az, kedves Feri, hogy nem, Jézus nem színész volt. És nem volt nagy történelmi személyiség, nem volt kivételes tanító, nagy reformer, vagy ki tudja, mi mindennek próbálják időről-időre az okoskodók beállítani. Jézus Isten fia volt, a megtestesült Ige, aki új szövetséget kötött Isten és az emberiség között, kínszenvedése, kereszthalála és feltámadása által pedig megváltott bennünket és megnyitotta számunkra az örök élet kapuját. Melyik színész, tanító, reformer, történelmi nagyság tudna felérni a bokájához is?

Szegény Feri meg nem érti, miért gondolják róla, hogy hülyeségeket beszél…

Vágvölgyi Gergely

Blog Vágvölgyi Gergely
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás