2017. 02. 10.

Két fantasztikus ajándéktipp Valentin-napra

Ha már megtaláltad azt, akit nagy Ő-vé avatnak az évek és az egymás mellett való döntés, a Valentin-nap sok új kérdést felvethet. Ünnepeljünk? Ne ünnepeljünk? Ha igen, hogyan? Legyünk romantikusak? Adjuk valamit egymásnak? Hol húzódnak a giccs határai és mi az, ami valóban kifejezi az érzéseinket?

A fenti kérdésekre minden párnak magának kell választ adnia. Egy bimbódzó kapcsolatban még talán nehéz erről beszélgetni, inkább megpróbáljuk kitalálni, milyen igényekkel és elvárásokkal érkezik a másik. Hat évvel ezelőtt én rákérdeztem a mostani férjemnél, akivel akkor egy hónapja jártunk, hogy mit gondol a Valentin-napról. Azt mondta, minden alkalmat szeretne megragadni, hogy kifejezze, mennyire szeret, így ne tervezzek más programot aznapra. Vittünk egymásnak valami apróságot is.

Sok Valentin-napon, szülinapon, névnapon, karácsonyon, évfordulón túl vagyunk már. Igyekszünk mindig kreatívak lenni az ajándékokat illetően, ez néha könnyebb, néha nehezebb feladat. Visszatekintve két ajándék mindenképp kitűnik a Bálint-napi kedvességek közül.

hirdetés
  1. Borítékolt randevúk
    Néhány éve tizenkét borítékot adtam át Valentin-napi ajándékként, mindegyiken egy hónap neve szerepelt. Egy kis levél volt bennük, egy randimeghívás arra a hónapra. A korizástól a piknikig a játéktanuláson át mindenféle programötletet összeszedtem, az üzenet pedig egyértelmű volt: szeretek veled lenni, időt szánok rád! Ezt az ajándékot még egy évig biztosan megemlegetitek!
  2. Imanapló
    2016-ban egy csodálatos, kemény fedelű imanaplóval ajándékozott meg a férjem. Nagyon meghatódtam, hogy mennyire ismer, a borító utolsó kis részlete is olyan volt, mintha én álmodtam volna meg. Persze valódi imanapló attól lett belőle, hogy erre a célra kezdtem használni. Mikor imádkozom, felírom a dátumot, az aznap olvasott igéket, az azok kapcsán felmerült gondolataimat, illetve mindent, amit imában tapasztaltam. Az imaszándékokat is jobban követhetem így. Ha valami (elsősorban lelkileg) jelentős történik, azt is leírom vagy egy hozzá kapcsolt imában, vagy csak egyszerűen feljegyzem. Néha visszanézek ebben a naplóban, ilyenkor rádöbbenek, mennyi olyan csodálatos dologban részesített Isten, amiket az imanapló nélkül elfelejtettem volna. Ha a párod hívő, ez egy nagyszerű ajándék lehet, ami gazdagítja az Úrral való kapcsolatát!

Ez volt hát kapcsolatunk történetének két legjobb Valentin-napi ajándéka. Remélem, ezzel ötletet adtam néhány olvasónak, még van néhány nap az előkészületekre. Hozzászólásban szívesen fogadjuk a ti bevált ajándéktippjeiteket is.

Blog Kunszabó Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás