2017. 01. 07.

3+1 tipp a vizsgaidőszakra – Isten (lelki) kávét főz neked!

Van valami, ami megkeseríti a bejglit a szádban, ami már a karácsonyfát is beárnyékolja, amire nem akarsz gondolni, mikor elsején hajnalban álomba szenderülsz. Vizsgaidőszak. 

Ebben a nehezebb időszakban is támaszkodhatunk a hitünkre, Isten nem hagy el minket, ha sűrűsödik az időbeosztás, az a kérdés, mi elhagyjuk-e Őt ilyenkor. Sokaknál a vizsgázás legnagyobb nehézsége nem is az anyag megtanulása, hanem a stressz, ami a vizsgahelyzetekkel jár. Ki mondta, hogy a vizsgadrukkot nem vihetjük imában Isten elé? Vagy a maximalizmust, a lustaságot, az összeszedetlenséget, az aggodalmakat, a félelmeket.

Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket. (Mt 11, 28)

Használjuk ki a lehetőséget, frissüljünk fel két tétel közt egy imával! Hatékonyabb, mint még egy rész a sorozatodból…

Teendők:

hirdetés

1. Gondold át megint a vizsgák időpontját!
Attól függően, mennyi variációs lehetőséged van, igyekezz életszerű menetrendet összeállítani. Nem kell keménykedni, ha túl sűrű, de halogatni sem érdemes, ha lenne időd, lehetőséged.

2. Jól használd fel a pihenőket!
Néha arra van szükséged, hogy valamit bámulj húsz percig, máskor egy séta frissítene fel, de napi egyszer mindenkinek egy jó ima a leghasznosabb. (Azon a számtalan kósza fohászon túl, amiket elsóhajtunk menet közben…)

3. Légy nyugodt!
A nyugalom a vizsga napján lesz a legnagyobb erényed, de már a felkészülés során is fontos. Igyál elég folyadékot, ne hagyd ki az étkezéseket, ne készítsd ki magad teljesen!

+ Ne felejtsd el:

Mindenre van erőm Krisztusban. (Iz 42,3)

Sikeres vizsgákat, hatékony felkészülést kívánok minden sorstársamnak!

Blog Kunszabó Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás