2016. 11. 11.

Segítség, Istennek terve van velem!

Ha elmélyedünk a hitünkben, előbb-utóbb kikerülhetetlen, hogy valamilyen szolgálat szándéka meg ne szülessen bennünk. Ilyenkor teljesen természetes emberi reakció, ha Jónáshoz hasonlóan menekülőre fogjuk… A félelmek és a kérdések igazából nagyon is fontosak, hiszen sokkal átgondoltabb döntést tudunk végül hozni. Most megosztunk veletek négy aranyszabályt a keresztény szolgálók kapunyitási pánikjának időszakára.

 

1. Ne parázz feleslegesen!

Nem tudod, hogy mit akar tőled Isten, de valamit biztosan. Nem kell extrém dolgokat elképzelned, és azzal idegesíteni magadat. Hiszem, hogy Isten minden embert arra hív, amire alkalmassá teszi. Az is egészen biztos, hogy Ő szelíden hívogatni fog téged a szolgálatodba. Ne menekülj, ne parázz, hanem csendesedj el, és tölts több időt Istennel, hogy letisztuljanak benned a gondolatok. Az ima helyre tudja rakni benned a nyomasztó kérdéseket. Figyelj Isten igéjére, olvasd a Bibliát és keress fel egy papot vagy lelkészt, aki iránt bizalommal vagy.

hirdetés

Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt, amerre csak jársz. (Józs 1,9)

 

2. Csak türelem…

Lehet, hogy már buzog benned a vágy, és vadul keresed a szolgálatodat, Isten tervét az életedben. De ne legyél türelmetlen! A keresés is egy fontos időszak, semmivel sem alávalóbb, mint maga a szolgálat. Szemlélődj és imádkozz, vértezd fel magadat lelki táplálékkal. Egészen biztos, hogy nem fogsz válaszok nélkül maradni.

Amiről kijelentést kaptál, hamarosan célhoz ér, és nem okoz csalódást. Ha késik is, várd türelemmel.  (Hab 2,3)

 

3. Miért pont én?

Ha figyelmesen olvasod a Bibliát, akkor láthatod, hogy Isten sosem azokat hívta el, akik a legtökéletesebb emberi lények voltak. Vámszedők, műveletlen halászok, egyszerű pásztorok. Péter megtagadta Jézust, Jónás mindent megtett, hogy elmeneküljön a feladata elől. Pál a keresztények legnagyobb üldözője volt. Első ránézésre nem a legnagyobb reménységek, de Isten alkalmassá tette őket a feladatukra.

Nem mintha önmagunktól, mintegy a magunk erejéből volnánk alkalmasak, hogy bármit is megítéljünk; ellenkezőleg, a mi alkalmasságunk az Istentől van. Ő tesz alkalmassá minket arra, hogy az új szövetség szolgái legyünk.(2Kor 3,5–6a)

 

4. Isten nem hagy magadra

Egészen bizonyos vagyok benne, hogy Isten nem hagy magadra a szolgálatodban. Elsőre olyan érzés lehet, mintha a semmibe ugranál biztosítókötél nélkül. Rémisztő és félelmetes, de hatalmas reménységet kaptunk! Isten alkalmassá tesz, és nem hagy ott a semmi közepén. Vezet az úton, sőt angyalt küld eléd!

Íme, én angyalt küldök előtted, hogy megőrizzen az úton és bevigyen arra a helyre, amelyet kijelöltem. (2Móz 23,20)

 

Bátran és vonakodás nélkül ugorhatsz majd az ismeretlenbe, ugyanakkor nem kell sanyargatnod önmagadat, ha még nem vagy erre képes. A lelki fejlődést nem tudod siettetni, türelmesen és alázatosan várd a válaszokat, melyek biztosan nem fognak elmaradni!

Aszerint, hogy ki-ki milyen lelki ajándékot kapott, legyetek egymásnak szolgálatára, hogy az Isten sokféle kegyelmének jó letéteményesei legyetek. (1Pét 4, 10)

 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Harmati Dóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás