2016. 06. 19.

5 tipp nyárra – Hogy lelkileg is tartalmasan teljen!

A napsütés és programhegyek közepette érdemes egy pillanatra megállni, hogy végiggondoljuk, lelkiekben milyen nyarunk is van/lesz/ volt eddig. Mivel sok kereszténytől hallom, a hétköznapi ritmushoz igazított lelki élet a legmelegebb évszakban egyensúlyát veszti, összeszedtem pár tippet.

Nyári (ima)időszámítás

Ha nyáron nem kelsz mindennap ugyanakkor, más ritmusban éled az életed, nyilván az imád időpontját is érdemes végiggondolni. Olyan napszakot válassz, amikor tudsz az Úrra koncentrálni! A változatos programok mellett (ha nem találsz fix időpontot) előre illeszd a napodba az imát.

hirdetés

Ne csak a neten oszd meg az élményeket!

Régi motorosoknak a fülükön jön ki: Isten mindig velünk van. Nyári élményeink során egy hegy tetején, egy tóban lubickolva, egy naplementét csodálva se felejtsük el Istennel megosztani a különleges pillanatokat. Mikor ujjong a szíved, egy hálaadással, fohásszal, gondolattal vagy lelki mosollyal fordulj Felé!

Társaságban egyedül

Nyáron a társasági életünk fellendül, sokkal többet lehetünk azokkal, akik fontosak számunkra. Ez önmagában fantasztikus, csak figyeljünk, nehogy azt kezdjük hanyagolni, aki a legfontosabb! Egy táborban, családi nyaraláson nehéz imaidőt találni, de nem lehetetlen. Talán tartalmas beszélgetésekre, tanúságtételre is alkalmat adhat, ha felvállalod, számodra fontos az Istennel való személyes kapcsolat.

Ne hagyd otthon a Bibliád!

Ha a bőröndöd már teli van, inkább vedd ki a tartalék pulcsit, vidd magaddal a Bibliádat a nyaralásra! A telefonos változat is megteszi persze, de a lapozható klasszikus előnye, hogy emlékeztetni fog az imára, akárhányszor a kezedbe akad a fürdőruhát keresgélve. Az imát is otthonosabbá teheti idegen környezetben, ha magaddal viszed a Szentírásod.

Nézd meg a naptárad!

Az utolsó tipp, hogy nézz rá a nyári tervekre és emlékekre friss szemmel. Arányos  a különböző társaságokra/ cselekvésekre/ pihenésre/ szórakozásra / … szánt idő? Ha túlhajtod az egyik területet, könnyen megbillen a többi. Előfordulhat, hogy nem terveztél előre, a spontán nyarak is szépek bizony! Azért, ha sok a felesleges időd és energiád, fogalmazz meg új célt, vagy valósíts meg régi álmot, de ne engedd kicsúszni az időt a kezed közül!

Minden olvasónknak lelkiekben, testiekben üdítő nyarat kívánok!

 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Egyéb Kunszabó Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás