2017. 01. 13.

Üzenet a rosszkedvűeknek

Az élet nehéz, hát igen. Jézusé sem volt könnyű, gondolom tudjátok. Meg Jób sem volt mindig gondtalan és boldog. Lehetnek a keresztények szomorúak? Nem az van, hogy a mi életünk csak csupa áldás, és az Isten mindig velünk van? Hát nem, ha azt mondod, hogy mindig jól vagy, az nem lehet igaz!

Egyszerűen nincs olyan, hogy te soha nem sírsz, neked soha nincs rosszkedved, te annyira optimista vagy, hogy sosem vagy mélyen. Ez egy stratégia. Nem követendő, nem tesz jót. A legtöbb bibliai hősnek is voltak szenvedései. Erről még sokat lehetne írni, Johannes Hartl [egy videóban amit még nem néztem végig] egy órán keresztül ad elő arról, hogy mi történik, amikor sír a lelked.

Én most csak annyit szeretnék mondani nektek, hogy az ima nem hangulatkérdés!

Hogy ha rossz kedvetek van, csalódottak vagytok, teljes reménytelenség uralkodik az életetekben, nem látjátok a célokat, vagy a múlt eredményeit, akkor is lehet (sőt, kell is!) imádkozni. A szem úgy lett megteremtve, hogy kifelé nézzen. Felfelé! Az Istenre!

hirdetés

Nem kötelező mindig az életedért és a körülményekért hálát adni. De azért azt ne felejtsd el, hogy Isten úgy szeret, ahogy vagy. Hogy az Ő tervét éled át. Hogy mindent Ő teremtetett. Hogy mindig fordulhatsz hozzá. Az egyetlen dolgod, hogy Tőle ne távolodj el. Ha nincs nagy lelki élményed, és/vagy baromi nehéz leülni imádkozni vagy elmenni misére/istentiszteletre, akkor is egy „alap-hálának” és tiszteletnek kell lennie benned. Ne vágd el teljesen a szálat Közte és közted!

Az Isten úgy vár rád, ahogy vagy. De vár rád, és meg kell tenned egy lépést felé. A rosszkedvű éneddel is tud mit kezdeni. Ha pánikolsz vagy idegeskedsz vagy elképzelhetetlenül negatív vagy vagy hisztizel vagy Őt hibáztatod, azzal is. De ha nem lépsz oda Hozzá, akkor nehezen fogsz tudni felfelé elindulni. Stagnálás viszont ritkán van, lefelé mindig gyorsabb!

És ahogy az 1. Zsoltár is írja: a víz partjára ültetett fa idejében meghozza gyümölcsét!

Kitartás a szenvedőknek!

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Téglásy Nóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás