2021. 01. 08.

Könyvajánló – The Vision: Az igazság tükrében

„Nevetve zokogós, elgondolkodtatós, megnevettetős, szívbemarkolós, mélyre-menős, felemelős, megpörgetős, romantikus… letehetetlen” – ezen az olvasói véleményen keresztül találkoztam először a The Vision – Az igazság tükrében című könyvvel. Egy ilyen ajánlás után nem csoda, hogy én is alig vártam, hogy elkezdhessem, az íróját ráadásul mélyen hívő nőnek ismertem meg.

Rég volt velem olyan, hogy egy regényt napok alatt végigolvastam, de Az igazság tükrében című könyvnél ez történt: elég volt kinyitni az első oldalaknál, és már onnantól sodort magával a történet.

A regény főszereplője Joanna Debson, egy fiatal énekesnő, aki egy baleset következtében kómába kerül, és ezalatt megjárja a Mennyet és az Alvilágot is. Bár korábban a nő nem hitt Istenben, ezek a találkozások elgondolkodtatják, mi is az igazság, és azt ő hogyan tudja közvetíteni másoknak. Mikor a kórházban felébred, nem csupán a látomásait kell értelmeznie, de feltűnik egy rejtélyes orvos is, aki csakhamar randevúra hívja a nőt. Mondanom sem kell, ezután jönnek a bonyodalmak és

hirdetés

Joannának egyre több alkalommal az ima lesz a segítsége abban, hogy tisztán lássa az életét.

 

Fotó: Libri.hu 

Olvasás közben néha egy romantikus regényben éreztem magam, máskor pedig egy thrillerben vagy akciófilmben. Pergő párbeszédek és elgondolkodtató belső monológok váltják egymást. A kedvenc részeim mégis azok voltak, amikor a főszereplő fokozatosan rátalál az igazságra az igéken vagy közvetlenül a Jézussal való beszélgetésen keresztül.

Ritka kincs, mikor egy könyv nemcsak izgalmas, hanem arra is éhessé tesz, hogy elővegyem a Bibliámat vagy meghallgassak egy dicsőítő dalt.

Apropó zene: a regény különlegessége, hogy minden fejezet elején található egy QR-kód, amelyet leolvasva meghallgathatunk egy zeneszámot, amely az adott rész hangulatához, eseményeihez illeszkedik. Én ilyennel még nem találkoztam, igazi fűszer volt az olvasás mellett!

Maga a történet tényleg felkavaró, de jó értelemben, még sokat írnék róla, de nem szeretnék spoilerezni, úgyhogy inkább olvassátok el ti is! Az írónő, Leidgeb Melinda már készül a folytatással is, amely A színfalak mögött címmel fog megjelenni hamarosan.

Borítókép: Julia Sudnitskaya | Dreamstime.com
Könyvajánló Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás