2019. 12. 08.

Adventi naptár pároknak

Az interneten rengeteg fajta adventi naptárba bele lehet futni. Többek között mi is itt a 777-en naponta osztunk meg gondolatokat, dalokat, verseket kalendáriumunkban. A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Központja elsősorban házaspároknak készült adventi naptárral, de jegyesek, együttjáró és házasságra készülő párok is bekapcsolódhatnak ebbe az adventi lelki utazásba.

Adventben általában a szokásosnál jobban próbálunk kicsit odafigyelni arra, hogy türelmesebbek legyünk, tegyünk valami jót környezetünkkel és lelkileg is felkészüljünk karácsony ünnepére. Nincs ez másként párkapcsolatunkban sem. Fontos, hogy a munkahelyi, iskolai év végi hajtásban, valamint az ajándékok beszerzése közben párkapcsolatunkra is szánjunk kicsivel több időt. Ha ez sikerül, akkor annak a gyümölcsét érezzük majd karácsony alatt.

Emlékszem, fiatal házasként az első években meg kellett tapasztalnunk, hogy osszuk be jól az időnket az adventben és sokszor bizony az egyetemi és munkahelyi elfoglaltságok, valamint az ajándékvásárlás elvonta a figyelmünket a legfontosabbról, a lelki előkészületekről. Aztán az elmúlt pár évben szerencsére erre már sikerült jobban odafigyelnünk, kicsit próbálunk előre is gondolkodni például az ajándékok terén, így például az advent vége nem rohanás és kapkodás lesz, hanem lelki megnyugvás és megérkezés karácsony ünnepére. Magamon is érzem ilyenkor, hogy valóban hagyom, hogy megszülessen bennem Jézus és nyitott szívvel tudok jelen lenni karácsonykor.

hirdetés

Ezen a lelki úton sokat segíthetnek az olyan adventi naptárak is, amelyek vezetnek bennünket az előkészület ideje alatt. Ezért is ajánlom a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Központ adventi lelki túráját azoknak, akik szeretnének már most párjukkal hangolódni az ünnepekre.

Áldott készületet kívánunk pároknak és páratlanoknak egyaránt!

 

Kép, forrás: csalad.ro

Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás