2024. 10. 11.

A megpróbáltatás mint edzés a lelkednek

Elhivatottság, kitartás és alázat – mind vágyunk ezekre. De mi van, ha épp a nehézségek árán válunk egyre erősebb jellemekké? Mi van, ha maga Krisztus formál ezek közepette?

Jó kereszténynek lenni soha nem volt könnyű feladat: többek között nagy elhivatottságot, kitartást és alázatosságot vár el tőlünk Jézus, ha úgy döntünk, hogy az Ő szavai szerint akarjuk élni az életünket. Ha jobban belegondolunk, az előbb felsoroltak, és a hozzájuk hasonló jó tulajdonságok kivétel nélkül fejlesztésre szorulnak eltérő módon minden ember életében. Vannak, akiknek több mindent kell fejleszteni magukon, és vannak olyanok is, akiknek már kevesebbet, de tartsunk akárhol a fejlődésben, szinte mindig akadnak benne nehézségek.

Valahogy mindig jön egy olyan fordulat az életünkben, ami, ha nem figyelünk, képes lehet elterelni minket az épülés útjáról és az ellenkező irányba fordítani. Ezekben a pillanatokban bármennyire is nehéznek tűnik, az Atya társaságát kell keresnünk, hiszen ahogy Jézus mondta: „A tolvaj azért jön, hogy lopjon, gyilkoljon és pusztítson. Ezzel szemben én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!” (Jn 10,10) Amikor úgy döntesz, hogy közeledni szeretnél Isten országához és az Ő tervéhez,

hirdetés

egyre többet imádkozol és foglalkozol az Evangélium tanításával, azt érezheted, mintha a sok jó mellett egyre több nehézség is jönne az életedbe.

Ezek a nehézségek viszont nem feltétlenül jelentenek rosszat, hiszen pont azért kellenek, hogy egy igazán erős és kipróbált hited legyen, melyre érdemes az Atyának építkeznie. „Hogy a ti kipróbált hitetek, ami sokkal becsesebb a veszendő, de tűz által kipróbált aranynál, dicséretre, tisztességre és dicsőségre méltónak találtassék a Jézus Krisztus megjelenésekor.” (1Pét 1,7) És egy igazán erős hittel azt a fegyverzetet sem lesz nehéz hordoznod, amit Krisztus az Ő igaz hadseregének ad. Mert „a mi fegyvereink nem ember alkotta eszközök, hanem szellemi fegyverek, amelyek Isten ereje által hatásosak! Ezekkel le tudunk rombolni minden büszke erődítményt, amelyet az ellenség azért épített, hogy Isten igazi megismerését akadályozza.” (2Kor 10,5)

Ezért légy hálás a megpróbáltatások és nehézségek miatt az életedben, mert ezek kellenek ahhoz, hogy idővel a szellemi súlyokat gond nélkül felemeld, és a szellemi maratonokat gond nélkül lefussad.

A fáradtságodban pedig keresd Jézus és az Atya jó társaságát, mert Ők azok az edzők, akik a Szentlélek segítségével felkészítenek a következő lehetőségre, feltétel nélkül szeretnek és azon vannak, hogy egyre jobb legyél.

 

Fömötör Flóra 

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Blog Fömötör Flóra
hirdetés