2023. 10. 05.

10 keresztény Instagram-oldal, amelyeket érdemes követni

Ne legyünk álszentek, sokszor nyúlunk a telefonunk után napközben, és ilyenkor gyakran nyitjuk meg az Instagramot. Ha már ennyit görgetünk, érdemes minőségi tartalmat nyújtó, építő üzeneteket közvetítő oldalakat is követnünk. Íme 10 keresztény oldal, amelyeket szívből ajánlunk.

  1. Hallgatlak

Egyszer fent, egyszer lent, általában a kettő között – egy keresztény designer morzsái szól a bemutatkozás. Az oldalt az Erdélyben élő Jakab István szerkeszti, akivel korábban a 777-en is készítettünk interjút. Akkor úgy fogalmazott: „amiketközzé teszek, azok nem mind keresztény gondolatok, hanem egy keresztény ember gondolatai. Változó, hogy kinek szól: van, amikor a posztom egy ima Istenhez, olyan is van, hogy Isten válaszát képzelem el és ebből áll a szöveg, és az is gyakori, hogy ember-ember közötti gondolatot adok át. Sokszor a követőkre van bízva, hogy eldöntsék, mi mit jelenthet.”

  1. Esti beszélgetéseink

Az Esti beszélgetéseink egy fiatal lány Istennel való személyes kapcsolatából indul ki, a köztük lezajlott beszélgetések, imák egy-egy fontos mozzanatát mutatja be. Láthattátok, hogy korábban szintén interjút készítettünk az oldal szerzőjével, Hoskóné Dudás Ágnessel a 777-en. „Az a vágyam, hogy az embereket vigye be a belső szobába, hogy ne csak az ablakon keresztül nézzék a belső szobát: az az övék. Főleg azoknak a bárányoknak akarom ezeket az üzeneteket továbbadni, akik nem mernek bemenni a füves legelőre Istenhez. Tehát akik ismerik Jézust, elfogadták, de mégsem merik megragadni azt, ami a miénk ebben a kapcsolatban. Főleg ez a célom, hogy ez megváltozzon” – mondta.

  1. Újragondoló

Nekem ez az oldal – benne Szikszai Szabolcs írásaival, gondolataival – rengeteget adott már, sokszor éppen akkor talált rám egy üzenet, amikor a leginkább szükségem volt rá. Bátorító, építő, vigasztaló, elgondolkodtató – mintha Isten szólna hozzánk, ezeken a sorokon keresztül. A korábbi írásokból egyébként könyv is megjelent már, Élethinta címmel a Harmat Kiadónál.

  1. Soul Sepherding

Nagyon örültem, amikor rátaláltam erre az oldalra, mert egyszerre foglalkozik a lélek és a szellem dolgaival. Keresztény pszichológusok szerkesztik, akik nemcsak tanultak az ember működéséről, hanem komoly szakami tapasztalattal is rendelkeznek. Több posztjuk is arról szól például, hogy a megszokott rutin helyett hogyan tudunk őszinte, önazonos imákat mondani, amelyekben sokszor a nehezebb érzéseink is benne vannak. Segítenek abban is, hogyan küzdjünk meg a bűntudattal vagy a haraggal – az evangélium tükrén keresztül.

hirdetés
  1. Emily Wilson

A YouTube-videókat és podcasteket is készítő Emily feleség és édesanya, de – mint mondja – elsősorban Isten gyermeke.  A posztjaiban az az a legszembetűnőbb, hogy nem akar megfelelni a közösségi oldalak elvárásainak, miszerint mindig legyél csúcsformában és csak a legtökéletesebb pillanatokat oszd meg, hanem a valódi életet szeretné megmutatni – sebezhetően, őszintén. A celebek és Insta-mamik korában ez valódi felfrissülés. 

  1. Allyson Rowe Schaffer

A korábbi szépségkirálynő és modell Instagram-oldala tele van reménnyel, bátorítással és tanúságtétellel. Pedig az USA-ban élő Allyson élete sem tökéletes, az elsőszülött kisfia ugyanis testi rendellenességgel jött világra, azóta folyamatosan orvosi ellenőrzésekre járnak. Azóta már két gyermeket nevelnek a férjével, akivel sok idő után találtak egymásra – Allyson szingliként is azt hirdette, hogy érdemes kivárni azt, akit Isten nekünk szán.

  1. Best of Jesus

Ez az oldal más jellegű, mint az eddigiek: keresztény mémeket tartalmaz. Szóval ha nevetni akarsz – akár önmagadon is –, mindenképp érdemes felkeresni, én jókat derülök, amikor szembejön egy-egy posztjuk. Jó néha nem komolyan venni magunkat! 

  1. Eltökélt szívű nők

Őszinte beszélgetések nőknek egymás közt egy bögre forró ital mellett – olvashatjuk a rövid leírását az oldalnak, amelyet három református édesanya hozott létre. Olyan nőkkel készítenek interjúkat, akik Istennek adták az életüket és a legkülönfélébb területeken állnak helyt: például az üzleti világban, többgyermekes édesanyaként vagy épp lelkészfeleségként. Az egyik vendégük Győri Virág, a Family Magazin szerkesztője volt, aki úgy fogalmazott: „rettentő gyakori, hogy a keresztények fölvesznek egy szerepet. Mondjuk én vagyok az, aki minden feladatot elvállal, aki a gyerekmunkát vezeti, stb., és belebújunk adott esetben egy szerepbe. Azt mondom, hogy én szolgálok, de a szívem hol van és otthon hogy cselekszem? Mert elsősorban a családban mérődik le a szívem. És azon, hogy Istennel őszinte vagyok-e. Az életem minden pontját áthatja-e, hogy én Benne élek és mozgok?”

  1. Her True Worth

Szintén elsősorban nőknek szóló, de bárkinek nagyon építő oldal az Instagramon. Találunk imákat, igeverseket egy-egy nehéz élethelyzetre, bátorításokat és sok mást. Az a közös bennük, hogy a nők értékességét, az élet örömét hangsúlyozzák, és azt, hogy Jézus Krisztus valóban megváltott minket. A követőinek száma már 1,7 millió, és nemrég az oldal készítői könyvet is kiadtak Her True Worth címmel.

  1. Trust God Bro

Végül, de nem utolsósorban még egy külföldi oldalt ajánlunk nektek. Ez is szép követőszámmal büszkélkedhet: már 5,4 millióan olvassák. Az oldal nagyon letisztult, egyszerű, mégis mély igazságokat ad át, és valahogy erre is igaz, hogy a legjobbkor találnak meg a kitett szövegek, igék, imák. Érdemes csekkolni, ha még nem láttad!

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Ajánló Szilágyi Anna
hirdetés